Πραγματοποιήθηκε η 2η διαδικτυακή παρουσίαση των εκδηλώσεων του Ιδρύματος “Τάκης Σινόπουλος”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΙΔΡΥΜΑ ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 24 Φεβρουαρίου η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση του κύκλου ομιλιών του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος που είναι αφιερωμένος στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση για το 1821.

Ο φιλόλογος και ποιητής Συμεών Σταμπουλού με τίτλο «Η γερμανόφωνη φιλελληνική ποίηση για το 1821 – Η περίπτωση του Γουλιέλμου Μύλλερ» παρουσίασε τη γερμανική φιλελληνική στάση και την ποίησή της. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στον ποιητή Γουλιέλμο Μύλλερ ο οποίος μετέφρασε δημοτικά τραγούδια στα γερμανικά και έγραψε πάνω από 50 ποιήματα για την Ελληνική Επανάσταση του ’21.

Ο ομιλητής είπε χαρακτηριστικά πως τα ποιήματα του Γουλιέλμου Μύλλερ είναι δυνατόν να αποτελέσουν επιτομή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Σήμερα μόνον ένας δρόμος στο Μεταξουργείο, η οδός Μυλλέρου, θυμίζει τον μεγάλο αυτό φιλέλληνα και σε λίγους είναι γνωστό ότι δύο σημαντικά έργα του Σούμπερτ, Η ωραία μυλωνού  και Τα τραγούδια του χειμώνα, είναι σε στίχους του Γουλιέλμου Μύλλερ.

Η ομιλία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο (YouTube με link  https://youtu.be/Fdj1EPqDFAg και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://elpenor.gr)

Το ΔΣ του Ιδρύματος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ