“Με άρωμα γυναίκας” η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της “Δύναμη Προοπτικής”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/5), στον πεζόδρομο της οδού Π.Π. Γερμανού, στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, απευθυνόμενη σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους, που κατέκλυσαν τον χώρο μπροστά από το εκλογικό της κέντρο και έως τη Ελ. Βενιζέλου. Η συγκέντρωση περιείχε απ’ όλα, χειροκροτήματα, επευφημίες και αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα είναι πολύ θετικό. Η κ. Θωμαϊδου τόνισε πολλές φορές ότι «η Νέα Ιωνία θα έχει άρωμα γυναίκας», στεκόμενη στην πολύχρονη προσωπική της διαδρομή και σχέση με τους Ιωνιώτες.

Η κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ
Ξεκινώντας την ομιλία της, η κ. Θωμαΐδου είπε χαρακτηριστικά πως: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εσείς δίνετε το μήνυμα νίκης με τη σημερινή εκδήλωση εδώ στη Νέα Ιωνία μας, την αγαπημένη μας πόλη. Δίνετε τόσο μεγάλη χαρά, τόσο μεγάλο συναίσθημα. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια μεγαλειώδης συγκέντρωση για την αγαπημένη μας πόλη.», και στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, όχι μόνο σε σας, αλλά να τολμήσουμε να αντικρίσουμε την αλήθεια μας. Και αυτό θέλει μια διπλή ταπείνωση. Την ταπείνωση να αντικρίσουμε τη μίζερη πραγματικότητα της πόλης μας, που κάποιοι την ενθαρρύνουν και ζουν απ’ αυτήν, και την ταπείνωση να ζητήσουμε τη βοήθειά σας. Μόνοι μας δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να δικαιώσουμε την επωνυμία της παράταξής μας, τη «Δύναμη προοπτικής». Καλώ, προκαλώ και προσκαλώ κάθε ικανό και άξιο δημότη της Νέας Ιωνίας να πλαισιώσει το εγχείρημά μας, ξεπερνώντας τα παλιά στενά κομματικά όρια και να κάνει την υπέρβασή του τώρα. Μια υπέρβαση πρωτίστως αξιακή, μια υπέρβαση προσωπική. Η παράταξή μας, η «Δύναμη προοπτικής», είναι μια υπερκομματική παράταξη, είναι πολυσυλλεκτική, είναι ενωτική, είναι δημιουργικά αλληλέγγυα, είναι ανεξάρτητη. Είμαστε η μόνη παράταξη στη Νέα Ιωνία χωρίς κομματικά χρίσματα, χωρίς χορηγούς, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Για εμάς το συμφέρον είναι της πόλης μας και των δημοτών μας πάνω από όλα. Καλώ να έρθουν μαζί μας όλες οι υγιείς δυνάμεις, που σέβονται έμπρακτα τις διαχρονικές αρχές της εντιμότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού και της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου. Είναι προσκλητήριο ενότητας, συνεργασίας και συνεχούς διαλόγου. Δηλώνω δε προς κάθε κατεύθυνση αδιαπραγμάτευτο σεβασμό σε κάθε αντίθετη πολιτική άποψη. Στο πλαίσιο της νέας εποχής, που εισέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις μεθαυριανές εκλογές θ’ αναζητήσουμε τη σύνθεση και τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε μία ελπιδοφόρα προοπτική. Η απλή αναλογική ανατρέπει τις καθεστωτικές προσεγγίσεις του παρελθόντος, τα αρχηγιλίκια και το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης.».

Ακολούθως, η κ. Θωμαΐδου επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Δεν προώθησε τις τομές, που είχε ανάγκη τόσο ο Δήμος μας, τόσο σε θέματα καθημερινότητας, αλλά και σε αναπτυξιακές δράσεις. Η πόλη μας δεν είναι καθαρή, δεν είναι ασφαλής, δεν είναι φιλική, δεν είναι προσπελάσιμη στον δημότη και τον επισκέπτη μας.», και ακόμη έκανε λόγο για «συνολική εγκατάλειψη του Δήμου και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής», ενώ για τη μείζονα αντιπολίτευση είπε μεταξύ άλλων πως: «Από την άλλη πλευρά η μείζων αντιπολίτευση νομίζει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα του τόπου εκχωρώντας σε ιδιώτες και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπηρεσίες και προμήθειες του Δήμου, αδιαφορώντας για την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου μας και την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, που τέτοιες πρακτικές  κυοφορούν.» και ακόμη σχολίασε το ανεφάρμοστο, κατά τη γνώμη της, πρόγραμμα της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη».

Επίσης, η κ. Θωμαΐδου αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα της παράταξής της, με το οποίο, όπως τόνισε, «θα επιδιώξει τη μετατροπή της Νέας Ιωνίας σε μια πιο ανθρώπινη πόλη» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Η Νέα Ιωνία αλλάζει μαζί σας. Καλό αγώνα θέλω να έχουμε την Κυριακή. Με νίκη, λοιπόν. Σας ευχαριστώ για την αγάπη, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, σας ευχαριστώ για όλα, για το ότι είμαι εδώ κοντά σας, ανάμεσά σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη της Νέας Ιωνίας μας.», και καλώντας στην εξέδρα τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της οι οποίοι συμμετείχαν στο γενικότερο κλίμα που επικρατούσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Παναγιώτα Σούγια

Φωτό: Ionianet & από “Δύναμη Προοπτικής” 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ