Πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή παρουσίαση των εκδηλώσεων του Ιδρύματος “Τάκης Σινόπουλος”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΙΔΡΥΜΑ ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύ επιτυχημένη η 1η διαδικτυακή παρουσίαση που έγινε στα πλαίσια του 19ου κύκλου εκδηλώσεων του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση της Παλιγγενεσίας.

Η χθεσινή ομιλήτρια κα Ευγενία Κριτσέφσκαγια παρουσίασε του Ρώσους φιλέλληνες ποιητές, την ταραχώδη ζωή τους, την επαναστατική τους δράση, τις διώξεις τους από το τσαρικό καθεστώς και το ποιητικό τους έργο͘· έκφραση αγάπης προς τους ξεσηκωμένους Έλληνες.

Η ομιλία της Κας Κριτσέφσκαγια  με τίτλο “«Είμ’ εραστής παντοτινός, δικός σου, Ελευθερία»… (Αλεξάντρ Πούσκιν): Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία μέσα από τα μάτια των Ρώσων ποιητών” είχε κόσμημα στίχο του γενάρχη της ρωσικής λογοτεχνίας Αλεξάντρ Πούσκιν, θα είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο (YouTube με link  https://www.youtube.com/watch?v=WTaE6HMLG5U και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://elpenor.gr) ώστε να γίνει προσιτή στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες ημέρες του καιρού μας αναζητούν κάποιο στήριγμα στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση του ’21.

Το ΔΣ του Ιδρύματος

Δείτε εδώ τις προσεχείς εκδηλώσεις

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ