Πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας

Για ακόμη μία χρονιά διοργανώθηκε η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Νέας Ιωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/12), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, στον Περισσό, όπου εδράζει το Ωδείο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γυμνάστρια του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, κ. Αργυρώ Σοφρονίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα θα απολαύσουμε τους μαθητές πιάνου, κιθάρας, μπουζουκιού και τη Νεανική Χορωδία, που θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.».

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ιωάννης Ιωάννου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Θα παρακολουθώ τις εργασίες σας και την προκοπή σας, γιατί ξέρω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι του Ωδείου, το οποίο, εμείς, σαν καινούργια Δημοτική Αρχή, ευελπιστούμε να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο. Δηλαδή, με τη σκυτάλη που πήραμε από τον κ. Αμανατίδη και τον κ. Γεωργούδη θέλουμε να το αναπτύξουμε και έτσι πρέπει να γίνεται. Υπάρχει μία συνέχεια. Δεν σταματάει τίποτα. Όλα είναι μια φυσιολογική συνέχεια. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους σας, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες, στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, στους γονείς, γιατί κάνετε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φέρετε τα παιδιά σας εδώ πέρα. Έχετε κι εσείς τις υποχρεώσεις σας, αλλά βρίσκεται τον τρόπο και τον χρόνο και τη δυνατότητα να στηρίζετε τα παιδιά. Επίσης, εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλες και όλους σας.».

 

Χαιρετισμοί
Επίσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας, κ. Αλέξανδρος Στουπάκης, απεύθυνε με τη σειρά του έναν χαιρετισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, εδώ, θα δούμε για πρώτη φορά τη Νεανική Χορωδία, την οποία φτιάξαμε φέτος για πρώτη χρονιά. Και για να προλάβουμε να την απολαύσουμε κι εμείς που θα πρέπει να φύγουμε, τη βάλαμε και πρώτη.». Ακόμη, ο κ. Στουπάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το Ωδείο, με λίγα λόγια να σας πω ότι έχουμε αυξηθεί, έχουμε μεγαλώσει. Ο πρώην Πρόεδρος και ο πρώην υπεύθυνος πολιτιστικών θυμούνται τα νούμερα, που κάθε χρόνο λέγαμε, πόσες εγγραφές, πόσες εγγραφές. Τελικά, καταφέραμε και είμαστε στις 270 εγγραφές φέτος. 180 ατομικά μαθήματα. Είναι ένα αναγνωρισμένο Ίδρυμα. Υπάρχουν μόνο 100 δημόσια ιδρύματα-Ωδεία στην Ελλάδα. Είναι ένα από αυτά και το Ωδείο Νέας Ιωνίας. Και τείνουμε στην Αττική να γίνουμε το 4ο σε μέγεθος Ωδείο.».

Η συναυλία
Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας κ. Σπύρος Αμανατίδης, καθώς και ο πρώην υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων του ίδιου Οργανισμού κ. Δημήτρης Γεωργούδης, απόλαυσαν κατά σειρά: Την πολλά υποσχόμενη νεοσυσταθείσα Νεανική Χορωδία, υπεύθυνη διδασκαλίας της οποίας είναι η κ. Αγάπη Παπαμήτσου και υπεύθυνη επεξεργασίας τραγουδιών η κ. Μαρία Ανδρεαδάκη∙ τα μέλη της τάξης μπουζουκιού, με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου∙ τα παιδιά της τάξης πιάνου, με υπεύθυνη την κ. Βασιλική Καλαμαρά∙ τους μαθητές της τάξης κιθάρας, με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Κωστίκο∙ την τάξη πιάνου με υπεύθυνη την κ. Καλαμαρά∙ την τάξη κιθάρας με υπεύθυνη την κ. Αλίκη Νταή∙ την τάξη κιθάρας με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Τσερεγκώφ, καθώς και τους μαθητές της τάξης τραγουδιού: Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Ειρήνη Μακρή και Βασιλική Καμπουροπούλου, με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Παπαμήτσου.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ