Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το Εργαστήρι «έβαλε τα καλά του» και υποδέχτηκε τον Σεβασμώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, προκειμένου να τελεστεί, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, ο καθιερωμένος αγιασμός.

Τον Σεβασμιότατο συνόδευε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως N. Iωνίας.

Έπειτα από την τέλεση του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος, απηύθυνε ευλογίες και ευχές για το νέο χορευτικό έτος και διαβεβαίωσε ότι η Μητρόπολη στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των πολιτιστικών φορέων που έχουν στόχο της ανάδειξη της λαϊκής κληρονομιάς.

Οι χριστιανοί τελούν αγιασμό σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή τους, όταν ξεκινούν κάτι καινούριο. Την πρώτη του μήνα στις εκκλησίες. Στα εγκαίνια ενός καινούριου σπιτιού ή καταστήματος. Σε ένα καινούριο καράβι ή αυτοκίνητο πριν από το πρώτο του ταξίδι… (από τον φάκελο μαθήματος των Θρησκευτικών της γ΄ δημοτικού)

Η νέα χορευτική χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό και επιθυμητό τρόπο και μάλιστα εν όψει της εκδήλωσης που οργανώθηκε  από τα μέλη του Χορευτικού και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 0κτωβρίου στο θέατρο του κολλεγίου Αθηνών. Στην παράσταση, η οποία   τιτλοφορείται: «όταν η γη σταυρώσει», επιχειρείται να φωτιστεί η ιδιαίτερη αυτή σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, η προσπάθειά του να αποφύγει το κακό αλλά και τα τεχνάσματα που έχει υιοθετήσει για την επίτευξη της ευετηρίας!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ