Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στον Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας”

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Αγιασμός της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογό μας στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας η προγραμματισμένη τελετή του Αγιασμού. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Επιφάνιο και τον  πατέρα Αλέξιο.

Πριν την έναρξη του αγιασμού ο Μητροπολίτης «άνοιξε διάλογο» με τους αθλητές και τις αθλήτριες και ως «έμπειρος προπονητής», αφού αναφέρθηκε στο ευγενικό άθλημα του στίβου, συμβούλεψε τα παιδιά ότι πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, να υπακούουν στους προπονητές τους, να σέβονται τους συναθλητές τους και να έχουν στόχο τη βελτίωση της υγείας τού πνεύματος και του σώματος. Ότι πρέπει να έχουν πίστη στον Πανάγαθο Θεό, ο οποίος θα είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά και θα τα βοηθάει στις προσπάθειές τους και σε όλη τους τη ζωή.

Ως καλός ποιμενάρχης «κατέβηκε» στην ηλικία των μικρών αθλητών και, με τον τρόπο του, τα παιδιά άκουσαν την ερμηνεία του μυστηρίου του αγιασμού και τις συμβουλές του, αλλά έκαναν και ερωτήσεις στο Σεβασμιότατο, οι οποίες απαντήθηκαν με τρόπο κατανοητό και απόλυτα καταληπτό. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο όνομα του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» λέγοντας ότι ανατολή είναι ήλιος και ήλιος είναι φως. Το φως αυτό να κατευθύνει τα βήματα των παιδιών.

Όλα τα παιδιά παρακολούθησαν με υποδειγματική προσοχή και ησυχία τη λειτουργία του αγιασμού και στο τέλος αφού παρατάχθηκαν σε μία μεγάλη σειρά πέρασαν και προσκύνησαν τον ιερό σταυρό

Στην τελετή παραβρέθηκε και η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, η οποία μετά τις ευχές του Μητροπολίτου, έδωσε τις δικές της ευχές στα παιδιά, σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλα τα παριστάμενα μέλη του Συλλόγου.

Την τελετή έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την τέλεση του αγιασμού, αλλά και για τα γεμάτα νόημα λόγια του προς τα παιδιά. «Η ΑΝΑΤΟΛΗ είναι ο Σύλλογος που θα προσπαθήσουμε να μείνει συνεχώς στην Ανατολή. Είναι ο Σύλλογος που έχει γερές ρίζες, έχει αξίες και οράματα, τα οποία μας τα παρέδωσαν οι ιδρυτές του Συλλόγου, και , ως θεματοφύλακες, θα συνεχίσουμε το έργο αυτό για το καλό όλων των παιδιών και της κοινωνίας της Νέας Ιωνίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Ιωάννου, τα μέλη του Δ.Σ.: κ. Χοχλάκη Αριστέα, κ. Κατέχη Ελένη, κ. Θεοδωρογιάννης Τάσος, κ. Στουραΐτης Κώστας, οι προπονητές: Χαντζίκος Γιώργος, Αμπάς Δανάη, Παπαδημητρίου Μαριαλίνα και Φραντζής Δημήτρης και ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ