Πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Νέας Ιωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 24/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με κέφι, χορό και τραγούδι το αποκριάτικο γλέντι στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Νέα Ιωνία

Με αποκριάτικη διάθεση, δυνατή μουσική, πολύ κέφι και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Νέας Ιωνίας στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (23/2) μικροί και μεγάλοι γέμισαν τον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης για να ξεφαντώσουν σε latin ρυθμούς, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς, αποκριάτικα έθιμα και μουσικά δρώμενα.

Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, κα. Μαρία Μπελεφάντη, η οποία έδωσε το αποκριάτικο σύνθημα ξεκινώντας με τη latin ορχήστρα του ΟΠΑΝ, ενώ στη συνέχεια τις εντυπώσεις έκλεψε με τις χορογραφίες του το νεανικό τμήμα latin του ΟΠΑΝ. Τη σκυτάλη πήραν οι μεγαλύτεροι και συγκεκριμένα το Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών του οποίοι τα μέλη αναβίωσαν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) σκορπώντας κέφι αλλά και γέλια στον κατάμεστο πεζόδρομο.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία προκειμένου να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στο τέλος των αποκριάτικων δρωμένων, οι συντελεστές έγιναν ένα με τους δημότες και τους περαστικούς χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια δημιουργώντας μια τεράστια χορευτική παρέα και ένα ζωντανό γλέντι.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ