Πρόγραμμα δράσεων του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΗΝΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΥ 

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Μετά την αναστολή των δράσεων μας λόγω του covid 19 οι οποίες είχαν περιοριστεί μόνο στην διαδικτυακή υποστήριξη των ψυχολόγων μας προς τους έχοντες άμεση ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, ξεκινάμε σταδιακά τις δράσεις μας.

Σας ενημερώνουμε για τις δωρεάν εβδομαδιαίες δράσεις μας και σας προτρέπουμε να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. 

Ολα τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται λαμβανομένων όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας – προφύλαξης.

Χρήση Αντισηπτικού – πλύσιμο χεριών, προσέλευση ανά άτομο σε συγκεκριμένη ώρα και απαραίτητα χρήση μάσκας ατομικής των προσερχομένων.

Δέχονται με ραντεβού 

ΤEST PAP: Ιατρικές οδηγίες: Επείγον
Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.Αποκλειστικά για την περίοδο αυτή θα γίνουν ραντεβού μόνο για επείγοντα περιστατικά και στις 16 Ιουνίου ΜΟΝΟ!!!

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ:
Σπανού Ευαγγελία, Eπιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ”
Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή. Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ:
Κωσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο” – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00-19.30.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε
συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους
ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 – 15.00 .
β) Βενιού Έφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12.30 – 15.00
ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.
γ) Καραπάγκου Κυριακή ψυχολόγος δέχεται ημέρα Πέμπτη ή Παρακευή κατόπιν συν/σης με τον ενδιαφερόμενο.για την ημέρα και ώρα 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ:
Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ. διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται ιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος – ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού – ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών “Άγιος Σάββας”.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
Απευθύνουμε έγκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ που ιδρύσαμε στο Γ.Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ” διότι παρουσιάζονται κατά διαστήματα αιφνίδιες έκτακτες ανάγκες ιδιαίτερα τώρα λόγω του covid 19. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην Αιμοδοσία του ανωτέρου Νοσοκομείου ή σε όποιο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται και να δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Διαχειριστής της τράπεζας αίματος το μέλος και ειδικός συνεργάτης μας κύριος Γιάννης Οικονομίδης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ:
Το διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος μας αποφάσισε λόγω των μέτρων αποφυγής του συχρωτισμού να προγραμματίσει τις δράσεις του πολλές των οποίων σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων και άλλους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε από τον μήνα Σεπτέμβριο. 

Λεπτομέρειες για τις ανωτέρω δράσεις θα δημοσιευτούν στην σελίδα μας και στα τοπικάμέσα ενημέρωσης όταν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν και αρθούν τα μέτρα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
Παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας.

Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 – 2.00 ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ