Προγράμματα & Αντιθέσεις

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Έχω μια απορία, τι οικονομική κατάσταση θα παραλάβει η Ν.Δ. εφόσον κερδίσει τις εκλογές; Κάποιοι λένε χάος, άλλοι λένε ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει. Μελετώντας τους οικονομικούς δείκτες της χώρας πρέπει να είμαστε δίκαιοι, πάμε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κάτι που πιστοποιούν όλοι οι διεθνείς οίκοι και οργανισμοί. Νέο μνημόνιο δεν χρειάζεται.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Κατηγορηματικά όχι, χρειάζεται δραστική μείωση των φόρων, στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι της παρασιτικής κρατικοδίαιτης, κίνητρα για προσλήψεις με παράλληλη περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Θέλουμε λειτουργικό δημόσιο χωρίς απολύσεις, επαρκή στελέχωση, εκπαίδευση και τεχνολογική υποστήριξη των εργαζομένων του.

Υπάρχει ελπίδα; υποστηρίζω πως ναι, αλλά αναγκαία συνθήκη είναι να μειωθούν τα θηριώδη πλεονάσματα που δένουν τη χώρα για δεκάδες χρόνια με τους δανειστές και να γίνει μια ριζική αναδιάρθρωση του χρέους με ταυτόχρονη ανάπτυξη της Οικονομίας σε σωστές κατευθύνσεις. Ταυτόχρονα απαιτείται  αλλαγή νοοτροπίας σε όλους μας που έχουμε μάθει να επιζούμε σε μια Κοινωνία του βολέματος και της αρπαχτής.

Ναι, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά με τι κριτήρια. Θέλουμε επενδύσεις που να φέρνουν χρήμα στη χώρα και να δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θέλουμε απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τη γραφειοκρατία, αλλά με όρους και κανόνες στήριξης των εργαζομένων.

Πολύς λόγος γίνεται για τα επιδόματα. Ας μην ξεχνάμε η επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από όλους και δεν μπορεί να αναιρεθεί, αντίθετα να μπει σε σωστότερες βάσεις. Πολλοί συνάνθρωποί μας στη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης έμειναν άνεργοι, ή μειώθηκαν αισθητά μισθοί και συντάξεις και άλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα της ασυδοσίας και της ρέμουλας που επικρατούσε σε πολλούς τομείς και πρέπει οικονομικά να στηριχτούν.

Δεν πτώχευσε τυχαία η χώρα, κάποιοι φταίνε και τα κόμματα που κυβερνούσαν τη χώρα ισχυρίζονται ότι έκαναν την αυτοκριτική τους. Θα δούμε. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι ο κόσμος περίμενε πολλά περισσότερα. Ίσως με τις Ευρωεκλογές να πήρε το μήνυμα και το νέο πρόγραμμα  που ανακοίνωσε, σαφέστατα πιο μετριοπαθές, να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Όσον αφορά το πρόγραμμα της Ν.Δ αν κρατηθεί η διαφορά των Ευρωεκλογών δείχνει να πείθει, αλλά αν δεν έχει αποτελέσματα στην τσέπη των περισσοτέρων, γρήγορα αυτή η εμπιστοσύνη θα αναιρεθεί.

Για τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Άλλα θα επιβιώσουν μέσα στην ισχυρή πόλωση και άλλα χωρίς ρίζες θα εξαφανιστούν. Υποστηρίζω τη χρησιμότητα ενός πλουραλισμού στο Ελληνικό κοινοβούλιο που δεν θα στηριχτεί μόνο στην είσοδο νέων πολιτικών σχηματισμών. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό και έχει ενδιαφέρον είναι οι πολίτες να επιλέξουν τους ικανότερους από κάθε κόμμα, τους πιο συναινετικούς και μετριοπαθείς. Αρκετά πλήρωσε η χώρα μας με τους φανατισμούς και τις ακραίες φωνές.

Η προεκλογική κίνηση στην πόλη μας ακολουθεί ρυθμούς καλοκαιριού. Μόλις 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές και τα τοπικά κόμματα ξεκουράζονται, μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές κινούνται. Άντε παιδιά μας καλομαθαίνετε.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ