Πρόσκληση σε εκδήλωση του ποιητή Γαβρίλη Ιστικόπουλου

Σπάνια συναντάς έναν ποιητή-μύστη της ανθρώπινης ψυχής με τόσο ευρύ κοινό ανθρώπων που τον ακολουθούν φανατικά να αρδεύει με την πλούσια συγκρότησή του τους ορίζοντες της ευαισθησίας μας.

Αυτό είναι το πρόσημο του βαρυσήμαντου διανοητή Γαβρίλη Ιστικόπουλου, τον οποίο θα απολαύσουμε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ώρα 7μμ, στο ΠΠΙΕΔ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (παραπλεύρως της “Βυζαντινής Γωνιάς”).

Μαζί με τον άξιο ποιητή και φίλο του Κωνσταντίνο Γεωργάτο, θα επιχειρήσουν μια ειδική λογοτεχνική παρέμβαση με κείμενα και αναφορές σε μνήμες του προσφυγικού ελληνισμού και σε προσωπικές στιγμές ζωής που ακόμη τις φωτίζουν.

Γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1948 και συμμετείχε στην εφηβική ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ την περίοδο 1963-1965,όταν είχε ήδη αρχίσει το μεσουράνημα των ιστορικών επιτυχιών. Οι κραδασμοί της εποχής και οι έντονες ποιοτικές αναζητήσεις του εκφράστηκαν από το 1968 με τη δημοσίευση των πρώτων ποιημάτων του στις λογοτεχνικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών. Καθοριστική στιγμή στις πνευματικές ανατάσεις του ήταν η γνωριμία το 1973 με τον κορυφαίο ιχνηλάτη του “σκάπτε ένδον” Γιάννη Ρίτσο,χάρη στη μεσολάβηση της συγγραφέως Ζωρζ Σαρρή.

Εκτός από μία υπό έκδοσιν νουβέλα και ένα λογοτεχνικό δοκίμιο για το ελληνικό τραγούδι, έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ποίηση. Δημιούργησε μεγάλη αίσθηση το 1992 με “Το άνθος της μπαμπακιάς”, το οποίο επανεκδόθηκε και μεταφράστηκε στα γαλλικά το 2014. Ας επιτραπεί η προσωπική προτίμηση στο πολύ συναισθηματικό “Εσύ του Έρωτα” (2016 ), όπου εκδιπλώνεται το κάλλος της Αγάπης με όλες τις αγνές συζεύξεις του.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ