Προσοχή! Ληστείες στη Νεάπολη – κλέβουν ό,τι βρούνε

Από αναγνώστη μας της συνοικίας Νεάπολη λάβαμε την παρακάτω επιστολή με σκοπό να προστατευθούν οι συμπολίτες μας.

Κυκλοφορεί ντουέτο ρομά στη Νέα Ιωνία που προσπαθούν να ληστέψουν αυλές ή και σπίτια. Εμφανίστηκαν στη Νεάπολη Νέας Ιωνίας, πλατείες Ελευθερίας (Ευαγγελίστρια) και Φλέμινγκ. Ο άντρας φορούσε κόκκινο μπουφάν φόρμας, γύρω στα 25, η γυναίκα μεγαλύτερη, εύσωμη με μαύρη φούστα. Συγκεκριμένα,η γυναίκα προχωράει πεζή, διερευνεί την κίνηση και ποια σπίτια δείχνουν άδεια. Μάλιστα, πήγε να μπει σε εγκαταλελειμένο σπίτι και μόλις έγινε αντιληπτή έκανε πως το μπέρδεψε με κάποιο που νοικιάζεται.

Σε δεύτερη φάση, έρχεται ο συνεργός της με το τρίκυκλο (με άσπρη τέντα) και προσπαθούν να αποσπάσουν ο,τι βρουν απο αυλές (κυρίως σιδερικά).

Την Τρίτη 9/6, είχα κλειστά πατζούρια στο σπίτι (12 το μεσημέρι) άκουσα ήχους και είδα ξαφνικά έναν άνδρα να έχει αφαιρέσει το τζάμι απο το τραπέζι της αυλής μου και να προσπαθεί να το σηκώσει για να το φορτώσει. Μόλις τον αντιλήφθηκα, έτρεξε έβαλε σε λειτουργία το τρίκυκλο φωνάζοντας πως χρειαζόταν το τραπέζι (!). Στα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάστηκα για να ξεκλειδώσω την πόρτα και να βγω στην αυλή, αφού μάρσαρε για να φανεί πως έφυγε,εμφανίστηκε η γυναίκα που αποπειράθηκε να μπει εκ νέου στην αυλή για να το αρπάξει. Την αντιλήφθηκε η μητέρα μου απο το άλλο παράθυρο και φώναξε. Ανέβηκε κι αυτή στο τρίκυκλο και τράπηκαν σε φυγή. Προσπάθησα να ακολουθήσω πεζός το τρίκυκλο για να καταγράψω την πινακίδα (υπήρχε) αλλά δεν τα κατάφερα.

Μετά απο μισή ώρα ξαναπέρασαν με ταχύτητα, προφανώς να δουν αν λείπουμε. Γιος γείτονα που βρίσκεται στο εξοχικό, επισκέφτηκε το σπίτι του και διαπίστωσε πως είχαν αφαιρεθεί όλες οι καρέκλες από την αυλή. Μάρτυρας είπε πως τους είδε να κρατούν τα κλοπιμαία και φώναξε. Τότε, η γυναίκα έκανε πως χαιρετούσε κι ευχαριστούσε τους ιδιοκτήτες (που έλειπαν) επειδή της χάρισαν τα “αχρείαστα”…

Πριν απο λίγες ημέρες υπήρχε περιστατικό με αλλοδαπό πιθανώς, στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας, που φωτογράφιζε τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα.Τον αντιλήφθηκαν οι γείτονες και διέφυγε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ