Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για την πληρωμή των εργαζομένων στο Δημ. Ωδείο

Προς Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Κύριο, Ι. Ιωάννου

Κοινοποίηση Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Δ. Θωμαϊδου.

Θέμα: «Για την αναπλήρωση του μισθού εργαζομένων, που παύουν να εργάζονται με κρατική εντολή».

Κύριε πρόεδρε,

Η προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, από τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του Κορονοϊού σε κάθε πτυχή της ζωής τους, πρέπει να αποτελεί και για τη δημοτική αρχή πρώτιστο καθήκον, ώστε να μην λείψει από κανένα σπίτι έστω και αυτός ο πενιχρός μισθός που λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος.

Είναι ανεπίτρεπτο να επιβάλλονται μέτρα σε εργαζόμενους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με αφορμή τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού (π.χ το υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού ή Δημοσίου δικαίου) χωρίς να τους εξασφαλίζεται ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά το μισθό τους με οποιοδήποτε μέτρο αναπλήρωσης ανεξάρτητα από τον καθεστώς της εργασιακή τους σχέσης.

Μια ανάλογη περίπτωση αφορά και τους 20 εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου οι οποίοι «αμείβονται» ανταποδοτικά (δηλ. από τα δίδακτρα που καταβάλει κάθε μαθητής που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα) και με δική σας απόφαση κ. Πρόεδρε, σε εφαρμογή της Π.Ν.Π. σταμάτησαν να εργάζονται.

Σε προτάσεις και ερωτήσεις που σας έχουν υποβάλει, δεν είστε καν σε θέση να απαντήσετε σε ποιες ενέργειες συγκεκριμένα θα προχωρήσετε ώστε να πληρωθούν τον μισθό τους.

Κύριε πρόεδρε, έχετε υποχρέωση και σας καλούμε να κινηθείτε άμεσα και να εξασφαλίσετε τους μισθούς αυτών των εργαζομένων με κάθε τρόπο ή μέσα και από αναμόρφωση του προϋπολογισμού, απαιτώντας ταυτόχρονα την αύξηση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, που δίνονται με το σταγονόμετρο στους δήμους, αναδεικνύοντας στην Κυβέρνηση την πραγματική διάσταση όλων των ελλείψεων και αναγκών που πρέπει να καλύψει ο δήμος .

Μένουμε σπίτι, μένουμε δυνατοί, έχουμε φωνή!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ