Προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων πλασμάτων εν μέσω περιορισμού κυκλοφορίας

Ν. Ιωνίας

Προς

Τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Κυρία Δ. Θωμαϊδου

Τους Δημοτικούς συμβούλους Ν. Ιωνίας

Θέμα: Προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζωντανών πλασμάτων εν μέσω περιορισμού κυκλοφορίας

Κυρία Δήμαρχε, Κυρίες Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και την Πανελλαδικής Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, οι εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για αδέσποτα και δεσπόζομενα ζωντανά πλάσματα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οικόσιτα ζώα εντός αλλά και εκτός ορίων του δήμου, σε εξοχικά, που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα. Οπωσδήποτε υπάρχουν και μεμονωμένοι φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο αδυνατούν να προσφέρουν το συγκεκριμένο έργο, αφού οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται στην έκδοση σχετικών βεβαιώσεων για τη μετακίνησή τους .

Τα φιλοζωικά σωματεία και η Ομοσπονδία τους προτείνουν ως μοναδική λύση να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, μέσα στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

Επειδή το ζήτημα είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό σας καλούμε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, να εκδοθούν βεβαιώσεις κίνησης για τους πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα και γενικότερα να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση τους για αυτό το σκοπό.

Για το σκοπό αυτό να έρθετε σε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να ενημερώσετε τους αρμόδιους για αυτήν την απόφαση.

Ταυτόχρονα το κονδύλι τον 20.000 ευρώ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2020 για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, δεν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η αύξηση των 11000 ευρώ που έχετε εγγράψει στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού είναι πολύ μικρή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Επίσης, η πολιτική προστασία του δήμου μας να έρθει σε επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής για να συντονιστούν οι ενέργειες σας και να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο μέσο (ανακοινώσεις σε γειτονιές, δημοτικό κατάστημα, site του δήμου, ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο κ.α.). τους ενδιαφερόμενους

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ