Προετοιμασία και μέτρα για την αντιπυρική περίοδο

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Η αντιπυρική περίοδος για το 2020 έχει ήδη ξεκινήσει. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας.

Ταυτόχρονα, ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στο Νόμο 4662/2020 δεν προμηνύει, κατά τη γνώμη μας, την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα, όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2020, που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα που ασφυκτιά από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς,  λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Ο δήμος μας βρίσκεται στις παρυφές των Τουρκοβουνίων και το αλσύλλιο που διαθέτει, το οποίο συνορεύει με το αντίστοιχο άλσος του Δήμου Γαλατσίου, αποτελεί μοναδικό και πολύτιμοπνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας και ενδιάμεσο σύνδεσμο ανάμεσα στον Υμηττό και την Πεντέλη.

Το κονδύλι που έχετε διαθέσει μέσω του προϋπολογισμού του δήμου για το 2020, για τη λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο, 12.000 ευρώ για καθαριότητα, αποψιλώσεις, κλαδέματα, σε περιαστικούς χώρους και άλλες 12.000 ευρώ για καθαρισμό χώρων πρασίνου και αποψιλώσεις προς αποφυγή πυρκαγιών (Πολιτική Προστασία-Πυροπροστασία) είναι αμφίβολο αν επαρκεί για να καλύψει πλήρως την προστασία του άλσους.

Το ίδιο ισχύει και για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας της κατασκήνωσης, τα οποία κρίναμε αναγκαίο να τα ψηφίσουμε στην Οικονομική Επιτροπή (5/5/2020) -παρά το ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη η μελέτη-, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες που θα προστατεύσουν τη γύρω δασική περιοχή, ανεξάρτητα αν τελικά θα λειτουργήσει ή όχι η κατασκήνωση.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη το ζήτημα αυτό να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα που πιθανά έχουν ληφθεί καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να αποτελέσει τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης,

Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Νέα Ιωνία, 6/5/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ