Προτάσεις των Μικρεμπόρων Καλογρέζας για τις επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσης

Προτάσεις των Μικρεμπόρων Καλογρέζας για τις επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε οι μικροέμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της χώρας, ως Συλλογικότητα μικρών Εμπόρων Καλογρέζας επιχειρούμε να παρέμβουμε, καταθέτοντας προτάσεις και αιτήματα στον αγώνα κατά των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, που κορυφώνονται με νέα ποιότητα και ένταση μετά την υγειονομική κρίση.

Άμεσα διεκδικούμε:

– Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας. Ευνοϊκό καθεστώς χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων.

– Αναστολή (πάγωμα) δανειακών υποχρεώσεων προς το κράτος, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς επιβολή τόκων, προστίμων ή απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Μείωση φορολογικών συντελεστών για τους μικρούς εμπόρους, διεύρυνση του αφορολόγητου, κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

– Άρση όλων των κληρονομημάτων της κρίσης, όπως μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και ιδιώτες (κατασχέσεις, κ.λπ.).

– Προστασία της επαγγελματικής στέγης. – Διευκολύνσεις από τον δήμο. – Μέτρα έμμεσης ενίσχυσης του τζίρου (αύξηση μισθών εργαζομένων, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων).

– Νέο πλαίσιο εκπτωτικών περιόδων, όχι στην ασυδοσία των πολυκαταστημάτων και των εκπτωτικών κέντρων.

– Επίδομα ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν τα καταστήματά τους.

– Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. –

Άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επιπλέον, καλούμε όλους τους συναδέλφους, να ανοίξουμε μια συζήτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις κατανόησης και αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης, όσο είναι ακόμα καιρός. Αξιοποιώντας τα δεδομένα που αναδεικνύονται στη σημερινή πραγματικότητα, όπως της αύξησης του ανταγωνισμού από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές του εμπορίου, των δυσθεώρητων χρεών, του καθημερινού άγχους, της απειλής του κλεισίματος των μικρών μαγαζιών, της διεύρυνσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των μειώσεων των μισθών των εργαζομένων κ.λπ., αλλά και της αξίας της δουλειάς των εργαζομένων κόντρα στον παρασιτισμό των κυρίαρχων τάξεων, να στρέψουμε το βλέμμα προς τα πίσω και σε βάθος, ερμηνεύοντας ιστορικά και λογικά την πραγματικότητα που μας συνθλίβει.

Ενδεχομένως, να ξαναδούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στα κοινωνικά μέτωπα και τη δυνατότητα κατάθεσης εναλλακτικών πολιτικών και στρατηγικών, με σκοπό την ανατροπή αυτής της μίζερης οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Σας καλούμε σε συζήτηση, αναζήτηση, αναστοχασμό και αγώνα. Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό, μα είναι αναγκαίο αν θέλουμε να ζήσουμε. Γιατί σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να τονιστεί, πως το μέλλον ή θα γίνει καλύτερο για τους λαούς ή θα ακολουθήσει μια νέα περίοδος απόλυτης βαρβαρότητας.

Καλογρέζα 2 Μαΐου 2020

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

—Οι πρωταθλητές της χυδαιότητας ξαναχτύπησαν. Τα μικρά μαγαζιά μας είναι επικίνδυνα για συνωστισμό και μετάδοση του νέου κορονοϊού, ενώ τα πολυώροφα μαγαζιά των πολυεθνικών των αθλητικών ειδών δεν είναι. Θα θέλαμε να τους θυμίσουμε, πως εξαιτίας των πολιτικών τους εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια, στα μαγαζιά μας δεν παρατηρείται πλέον κανένας συνωστισμός.

Για άλλη μια φορά.. Αιδώς Αργείοι.

—Το λογικό αίτημα, να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στις 4 Μαΐου κα όχι στις 11, κατατέθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο της Νέας Ιωνίας (προκειμένου να αντιδράσει επίσημα), αλλά και στην ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας). Περιμένουμε απαντήσεις..

Καλογρέζα 30/4/2020.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ