Προβλήθηκε στον Περισσό η ταινία του Νίκου Κούνδουρου “1922”

Το βράδυ της Παρασκευής (18/10), στην πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, στο πλαίσιο του Ιωνιώτικου θεσμού: «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού», προβλήθηκε η κινηματογραφική ταινία του Νίκου Κούνδουρου: «1922», η οποία βασίζεται σε αυθεντικές μαρτυρίες από την καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και τη γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια στήριξης του Δήμου Νέας Ιωνίας στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου Ι, και προκειμένου η οικογένειά του να ανταπεξέλθει στην πολυδάπανα θεραπεία του, στον χώρο υπήρξε «κουμπαράς αγάπης».

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Προσπαθήσαμε μέσα σε πολύ λίγες μέρες να δώσουμε και το στίγμα της μικρασιατικής μας μνήμης και τιμής, αλλά και της Τέχνης και του Πολιτισμού της πόλης μας. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε και να παρακολουθήσουμε την ταινία του Νίκου Κούνδουρου, που είναι μία ταινία από τις καλύτερες ταινίες του, που θα μας στεναχωρήσει λίγο, αλλά και πάλι θα χαρούμε, γιατί ήρθαμε εδώ και δημιουργήσαμε εδώ, και οι γονείς μας και εμείς σαν απόγονοί τους.».

Επίσης, παρόντες μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ