Πρωτοποριακή απόφαση δήμου Νέας Ιωνίας για ενοικίαση αδέσποτων

Συμφωνία υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο μεταξύ του Δήμου Ν. Ιωνίας και της Φιλοζωϊκής Ένωσης Ν. Ιωνίας (ΦΕΝΙ), παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Σακκαλόγλου (ποιότητα ζωής – περιβάλλοντος και δημ. συγκοινωνίας) και της προέδρου της ΦΕΝΙ κ. Κόκοτζη, παρουσία στελεχών του δήμου. Η συμφωνία η οποία κρίνεται πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε ΗΠΑ και Γερμανία, προβλέπει ότι η ΦΕΝΙ θα παραδώσει κατ’ αρχήν στον Δήμο 12 σκυλιά και 3 γάτες προς ενοικίαση. Συγκεκριμένα επειδή λόγω περιοριστικών μέτρων μετακίνησης η βόλτα με τον σκύλο μας επιτρέπεται, ο ενδιαφερόμενος, αποκλειστικά κάτοικος Ν. Ιωνίας, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το γκαράζ του δήμου (δημοτικό στάδιο) όπου παραδόθηκαν ήδη τα αδέσποτα, να υπογράψει σχετικά έγγραφα και να παραλάβει το αδέσποτο που επιθυμεί και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως μια εξαιρετική και επιτρεπόμενη δικαιολογία για την βόλτα του.

Παράλληλα επειδή ο εγκλεισμός στο σπίτι δημιουργεί προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να νοικιάσει μία γάτα που ως γνωστόν αυτές προσαρμόζονται εύκολα στο περιβάλλον ενός σπιτιού και είναι αγχολυτικές, καθιστώντας έτσι το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ πιο εύκολο. Σε ερώτηση της ΙΟΝΙΑΝΕΤ που ήταν παρούσα με την υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Εμμανουηλίδου για το κόστος της ενοικίασης, οι 2 φορείς μας ενημέρωσαν ότι ανάλογα το σκύλο αυτό θα κυμαίνεται από 1 έως 2 ευρώ την ώρα, με ελάχιστη δέσμευση τα 3 ευρώ, ενώ για τις γάτες η τιμή θα είναι 4 ευρώ ημερησίως. Όπως ανακοινώθηκε όλα τα ζώα είναι εμβολιασμένα και ο ενοικιαστής θα πρέπει να μαζέψει τυχόν ακαθαρσίες τους από δημόσιους χώρους, να τα ταΐσει και να τα επιστρέψει πάλι στο γκαράζ. Το σύνολο των εσόδων απ’ αυτή τη δράση που θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων θα κατατεθεί σε λογαριασμό της ΦΕΝΙ και θα διατεθεί για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων του δήμου μας.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας οι κυρίες Σακκαλόγλου και Κόκοτζη δήλωσαν στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ ότι προσδοκούν η συγκεκριμένη δράση να βρει μιμητές και σε άλλους δήμους, ενώ θα ενημερωθούν και οι δημοτικές παρατάξεις αν έχουν να προσθέσουν κάποια άλλη παρόμοια και κοινωνικά ωφέλιμη ιδέα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Όπως έγινε γνωστό για τη δράση ειδοποιήθηκαν και κανάλια, η ΕΡΤ1 και ο ΑΝΤ1, που θα επισκεφτούν το Δημαρχείο για τις σχετικές δηλώσεις οι οποίες θα προβληθούν σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι δήμου Ν.Ιωνίας θα πρέπει να επισκεφτούν το γκαράζ του δήμου (δημοτικό στάδιο – Ομορφοκκλησιάς και Εθν. Αντιστάσεως), με την ταυτότητά τους, 9.00-13.00, για να υπογράψουν την παραλαβή.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ