Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νέας Ιωνίας με ομιλία του κ. Χριστοδουλάκη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Τοπική Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) Νέας Ιωνίας, σε μια πολιτικού περιεχομένου εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (11/2), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσία πλήθους στελεχών, μελών και φίλων του «Κινήματος».

Ο κ. Λαζαρίδης
Την εκδήλωση συντόνισε ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού (Δημόσιου Τομέα) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Ιωάννης Λαζαρίδης, ο οποίος προλογίζοντας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολιτική παρουσία σας σήμερα. Άρα, το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει, δυναμώνει.».

Χαιρετισμοί
Ακολούθως, απηύθυναν χαιρετισμούς στην εκδήλωση, κατέθεσαν τα πολιτικά τους μηνύματα ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν την αισιοδοξία για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής και την προοπτική του να γίνει σύντομα αξιωματική αντιπολίτευση και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, κατά σειρά: το μέλος της Κ.Ε., Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων και υπεύθυνη Οργανωτικού στον Βόρειο Τομέα Αθήνας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.. κ. Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Ζέφη Δημαδάμα, ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Θανάσης Σπύρου και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος στη μακροσκελή πολιτική του εισήγηση αναφέρθηκε στους στόχους του Κινήματος Αλλαγής, αναπτύσσοντας πέντε επιμέρους άξονές τους.

Ο κ. Χριστοδουλάκης
Ο ομιλητής αρχικά αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα, δίνοντας έμφαση «στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη θωράκιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας κυριαρχίας», κάνοντας λόγο για «την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης με θεσμική αποτύπωση και την ανάγκη σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για τον δεύτερο στόχο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αφορά στο πώς το αναλυτικό προγραμματικό πλαίσιο που τέθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού πριν από τις εκλογές, το σχέδιο «Ελλάδα», πρέπει σήμερα να προχωρήσουμε ακόμη παραπάνω και στην εξειδίκευσή του και στη μεθοδοποίησή του, και στην προσαρμογή του ακόμα περισσότερο στα διάφορα τοπικά και περιφερειακά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που έχει η χώρα μας ανά την επικράτεια, για να γίνει και πιο ρεαλιστικό και πιο αποτελεσματικό.» και στη συνέχεια επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Έρχομαι στον τρίτο στόχο, ο οποίος είναι και πάλι πολιτικός. Λέει ότι σήμερα, μετά από δέκα χρόνια, έχουμε για πρώτη φορά ξανά απέναντί μας μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.. Μια κυβέρνηση όπου πίσω από τα διάφορα επικοινωνιακά συννεφάκια, που συνοδεύουνε το κυβερνητικό έργο, υπάρχει μία πολύ σαφής και ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση, που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργεί ένα πλαίσιο επισφάλειας ειδικά γι’ αυτούς που έχουνε πληγεί πραγματικά μέσα στην κρίση.», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, είναι ξανά η ευκαιρία να βάλουμε τα δικά μας σαφή διαχωριστικά ιδεολογικά όρια από τον παραδοσιακό ιδεολογικό μας αντίπαλο. Όχι με όρους συνθηματολογίας, όπως κάνουνε κάποιοι άλλοι, μέσα στην αμηχανία της αντιπολιτευτικής τους λειτουργίας,  αλλά με όρους πολιτικής ουσίας, γιατί υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο.».

Κατόπιν, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως: «Ο τέταρτος στόχος αφορά το πώς πρέπει ξανά σήμερα  να επαναπροσδιορίσουμε, όχι να ξανά ανακαλύψουμε, αλλά να επαναδιατυπώσουμε στα νέα δεδομένα το δικό μας σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό εκλογικό στίγμα. Και αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο της ιδεολογικής και πολιτικής μας συνδιάσκεψης, που έχουμε προγραμματίσει για τις 14 και 15 Μαρτίου.», στη συνέχεια περιέγραψε τις έξι θεματικές ενότητες της επικείμενης συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενώ αναφερόμενος στον πέμπτο στόχο του «Κινήματος» επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Πέμπτος στόχος και τελευταίος: Να μιλήσουμε ξανά για τη θεσμική λειτουργία του κόμματος, για την πλήρη θεσμική λειτουργία όλων των οργάνων μας με την ολοκλήρωση της δημοκρατικής εκλογής τους. Αυτό σημαίνει ότι μετά την πολιτική μας συνδιάσκεψη εκλέγουμε Νομαρχιακές Επιτροπές και εκλέγουμε για τις Τοπικές Οργανώσεις. Και αμέσως μετά  προχωράμε στο επόμενο μεγάλο βήμα, που είναι το Συνέδριο της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής.».

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε πως: «Η πολιτική μας πρόταση υπάρχει, το οργανωτικό μας σχέδιο υπάρχει. Αυτό που χρειαζόμαστε ξανά είναι όλους εσάς στην πρώτη γραμμή. Όλους εσάς, για να στείλουμε το μήνυμα και από εδώ, από τη Νέα Ιωνία, ότι το 2020 θα είναι η χρονιά για τη δική μας πολιτική αντεπίθεση, τις δικές μας μάχες έξω στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες, για να φέρουμε και την παράταξη και τη χώρα εκεί που τους αξίζει. Και να κάνουμε πράξη αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι: «Να είναι η φετινή χρονιά μια χρονιά που θα δώσουμε νέες μάχες και θα πετύχουμε ξανά νέες νίκες για την παράταξη.». Καλή δύναμη σε όλους εύχομαι και καλή χρονιά.».

Διάλογος
Ακολούθως, αρκετοί από τους παριστάμενους έθεσαν ερωτήματα στον κ. Χριστοδουλάκη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντες πολιτικοί διάλογοι.

Κοπή πίτας
Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλάκης έκοψε το πρώτο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας και αμέσως μετά κομμάτια πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν, κατά σειρά: η κ. Ζέφη Δημαδάμα, η κ. Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, ο κ. Θανάσης Σπύρου, ο πρώην υπουργός και πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Χαραλάμπους, το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Συνδικαλιστικού (Ιδιωτικού Τομέα) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης.

Παρουσίες
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ πολλών άλλων τοπικών και Περιφερειακών στελεχών του Κινήματος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι πολιτευτές κ.κ. Κώστας Πανταζής (μέλος του Π.Σ. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Εύη Παγκάλου (μέλος Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ..) Αιμιλία Νικολαΐδου και Ηλίας Κόκκαλης, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Μόσχος Κορασίδης, η αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Θεσμών (Σύνταγμα-Διαφάνεια-Πολιτικό Σύστημα) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ. Ρένια Ζαρκαδούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Μιλτιάδης Καναβός, Βασίλειος Χριστοδούλου και Σωτήριος Σκευοφύλακας, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛΛ.. Νέας Ιωνίας και Υπεύθυνη Οργανωτικού κ.. Βασιλική Μελέτη.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ