Ψηφίσματα και αποφάσεις του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τους γονείς, τη ΔΟΕ

Ν. Ιωνία 8/9/2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Κυριακή 8/9 το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στην τακτική συνεδρίαση του μήνα Σεπτεμβρίου:

 1. Συζήτησε τις εκτιμήσεις από την τελευταία συνάντηση ΔΟΕ – ΥΠΑΙΘ
 2. Συζήτησε την προετοιμασία της σύσκεψης των ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ Αττικής στις 10/9/2019.
 3. Αποφάσισε να κάνει παράσταση στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας τη Δευτέρα 9/9/2019 στις 2 το μεσημέρι για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
 4. Εκτίμηση – Πρόγραμμα δράσης για:

Α. Τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία των συνδικάτων καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα να απαντήσουμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, όποτε φέρει για ψήφιση το νέο νόμο (απόφαση 187/5-9-2019).

Β. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή
Παραρτήματα, αναστολή ΚΥΑ αλλά ταυτόχρονα και εφαρμογή της, παραρτήματα, προσλήψεις νηπιαγωγών, πολυπληθή τμήματα.

Γ. Την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών στα σχολεία της περιοχής μας από τον τελευταίο σεισμό και την άμεση συνάντηση με γονείς την Πέμπτη 12/9 στις 6.30 στα γραφεία του Συλλόγου, για συντονισμό δράσης με ανοικτή επιστολή – κάλεσμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 1. Εγκρίθηκαν ψηφίσματα (για τις ανατιμήσεις ΔΕΗ, συμπαράσταση στον δημοσιογράφο του IONIANET, προκήρυξη προσλήψεων Δημοτικού Ωδείου Ν. Ιωνίας).
 2. Σχεδιασμός λειτουργίας του σχολείου μεταναστών.
 3. Καλωσόρισμα αναπληρωτών (εκδήλωση).
 4. Σχολικά γεύματα και νέα εγκύκλιος. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων που μπήκαν στο πρόγραμμα, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, να συνεδριάσουν και να καταλήξουν ότι τα παιδιά θα παίρνουν τα γεύματα στο σπίτι τους πλην όσων μένουν στο ολοήμερο, που θα τρώνε στο σχολείο! Άμεσα θα σταλεί επικαιροποιημένη ανακοίνωση και δείγμα πρακτικού.
 5. Θέατρο- εκδηλώσεις.1η θεατρική παράσταση Παρασκευή 13/9 «Η Μικρή μας Πόλη» θερινό θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ
 6. 28η Οκτώβρη — Προβολή ταινίας Τελευταίο σημείωμα.
 7. Συνέντευξη στο OPEN για τα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές
 8. Επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία στις 11/10

Το ΔΣ


Αρ.Πρωτ.190

Ν. Ιωνία 8/9/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου αλλά και εργαζομένης μουσικού η προηγούμενη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, αποφάσισε λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, να θέσει στην προκήρυξη για τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο, για τη χρονιά 2019-2020 ως νέα προσόντα για τη θέση της μουσικής Προπαιδείας και των Θεωρητικών, αυτά της κατηγορίας ΤΕ και όχι της κατηγορίας ΠΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια απαιτούσε, με γνώσεις ακορντεόν και αρμόνιο, παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα και την αναγκαία παιδαγωγική επάρκεια που είναι εντελώς απαραίτητη για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία….

Θεωρούμε ότι με βάση τη νέα προκήρυξη επιχειρεί να τιμωρήσει εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου στήνοντας με φωτογραφικό τρόπο την απόλυση συγκεκριμένης εκπαιδευτικού και προφανώς την πρόσληψη κάποιου ημετέρου με τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη. Ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο δε διστάζει να υποβαθμίσει το ίδιο το Ωδείο, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απολύσεις όσων εργαζομένων μπήκαν εμπόδιο στον τρόπο λειτουργίας που ήθελε η δημοτική αρχή, τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και συμπαραστάθηκαν σε συναδέλφους τους.

Καλούμε τη νέα Δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο να βάλει τέλος στις πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης, ακυρώνοντας σε πρώτη φάση τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

ΤΟ ΔΣ


Αρ. πρωτ. 189

Ν. Ιωνία 8/9/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εδώ και μήνες, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ΑΕ, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα, στρώνουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων μεταφοράς στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνοντας την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά εξήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα άμεσης εφαρμογής που προβλέπουν:

 • Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%,ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της “απελευθέρωσης”, που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.
 • Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.
 • Επιβολή “ρήτρας ρύπων” εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.
 • Χιλιάδες απολύσειςμε τη μορφή της “εθελούσιας εξόδου” και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.
 • Με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Από την άλλη, αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο και ο διακανονισμός που προβλέπεται ορίζει να προκαταβάλλεται το 10%.

Ας πάψουν λοιπόν να κοροϊδεύουν τον λαό και τους εργαζόμενους ότι ο στόχος τους είναι να “σώσουν” τη ΔΕΗ οι ίδιοι που την έφεραν σ΄ αυτήν την κατάσταση. Την τελευταία δεκαπενταετία, η λαϊκή οικογένεια πλήρωσε με απανωτές αιματηρές ανατιμήσεις τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που οι βιομήχανοι απολαμβάνουν ολοένα και φτηνότερο βιομηχανικό ρεύμα, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια.

AΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για τον λαό.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
 • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
 • Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.

ΤΟ ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ