Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 30/5/2019

Αρ.πρωτ. 175

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των εκατοντάδων εργαζόμενων του RBU που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματα τους.

Η τράπεζα Πειραιώς – όπως και όλες οι τράπεζες – χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται και την εργασία των υπαλλήλων της για να  μεγαλώνει τα κέρδη της και  τον κόπο και τις θυσίες των λαϊκών νοικοκυριών που μάτωσαν για να μπορούν να έχουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους..

Τώρα και αφού έχει χρηματοδοτηθεί με δις ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού, αποφασίζει να μεταβιβάσει τα κόκκινα δάνεια και τους εργαζόμενους σε ξένο fund γιατί η «διαχείρισή» τους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που έχει και το πράσινο φως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις Φλαμπουράρη τρείς ημέρες πριν τις εκλογές αποδείχτηκαν προεκλογικό τυράκι στη φάκα που έστησαν κυβέρνηση και τραπεζίτες. Αυτές τις ημέρες άλλωστε τρέχουν 2.000 απολύσεις στην Εθνική τράπεζα και στην ΕUROBANK με τη μορφή της εθελούσιας αποχώρησης.

Το Δ.Σ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του τραπεζικού κεφαλαίου οι οποίες στρέφονται και σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Ο αγώνας των υπαλλήλων της τράπεζας Πειραιώς είναι δίκαιος.

Παλεύουν για τη δουλειά τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια και θα κερδίσουν.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας βρίσκονται δίπλα τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ