Ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 15/06/2020 καλούνται ως κατηγορούμενες στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Το “αδίκημα” που τους καταλογίζεται είναι ότι δεν μερίμνησαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις 26 και 27/06/2017 καθώς το σωματείο είχε προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις απολύσεις συνδέλφων στην καθαριότητα που εργάζονταν με συνεχείς συμβάσεις για πάνω από τρία χρόνια.

Η απεργία αυτή βασιζόταν στην απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία είχε εξαγγείλει στάση εργασίας και έδινε τη δυνατότητα στα πρωτοβάθμια σωματεία να προσαρμόσουν τη θέση τους ώστε να εξαγγείλουν απεργία. Να σημειωθεί πως υπήρξε προσωπικό ασφαλείας στον τομέα της καθαριότητας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως προβλέπεται.

Είναι προφανές συνάδελφοι, πως η “νέα” κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λόγω της πανδημίας, πατώντας πάνω στους νόμους πτοηγούμενων κυβερνήσεων, ανασύρει ό,τι πιο αντεργατικό με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των εργατικών κατακτήσεων.

Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργαζομένων που βάλλονται καθημερινά διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά για ένα καλύτερο μέλλον δεν θα περάσει.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις συναδέλφισσες και καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.

Το Δ.Σ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ