Ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Ψήφισμα καταδίκης του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο  Ν. Ιωνίας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, της 30ης Σεπτέμβρη 2019, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης ενάντια στο κατάπτυστο, αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης», που υπερψηφίστηκε. Καταψηφίστηκε μόνο από τον εκπρόσωπο της παράταξης του κ. Κουκουλάρη, Α. Αποστολόπουλο.

Παρατίθεται το ψήφισμα:

«Με αφορμή την 80η επέτειο από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση των πολιτικών ομάδων του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, υιοθέτησε ψήφισμα το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξισώνει εντελώς ανιστόρητα το φασισμό με τον κομμουνισμό. Προσβάλλει, έτσι, τη μνήμη των εκατομμυρίων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί το φασιστικό-ναζιστικό τέρας.

Το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου, κι ας ήταν αυτή που έδωσε εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα, συντρίβοντας τους ναζί στα πεδία των μαχών. Μάλιστα, ζητά να στηθεί μια νέα “Νυρεμβέργη”, αυτήν τη φορά για τον κομμουνισμό!

Με τέτοια ψηφίσματα, η ΕΕ επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία που έχουν γράψει με το αίμα τους οι λαοί. Αθωώνει τα εγκλήματα του φασισμού-ναζισμού, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Κρύβει από τους λαούς της Ευρώπης ότι ο φασισμός στηρίχτηκε τότε αλλά και σήμερα από μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του συστήματος.

Την ίδια ώρα, η ΕΕ ανέχεται και στηρίζει κυβερνήσεις στις χώρες του Βίσεγκραντ και της Βαλτικής που αποδίδουν τιμές σε συνεργάτες των ναζί, που θεωρούν “εγκληματικές” οργανώσεις τα Κομμουνιστικά Κόμματα, αποδεικνύοντας έτσι την πραγματική της στόχευση.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί προσβολή στην εθνική αντίσταση που βασικός αιμοδότης της ήταν οι κομμουνιστές.

Αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς αγωνιστές κομμουνιστές του Μπλόκου της Καλογρέζας να τους εξισώνουν με τους ναζί εκτελεστές τους!

Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας με αυτό το ψήφισμα να καταδικάσει το απαράδεκτο, ανιστόρητο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλα παρόμοια ψηφίσματα, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ