Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις!

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού!ί

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.

Ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!


Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου ενάντια στον περιορισμό των διαδηλώσεων

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, στις 6 Ιουλίου 2020, οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότειναμε και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια πόλη με τεράστια παρακαταθήκη σε αγώνες για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, θα ήταν αυτονόητο να καταδικαστεί ομόφωνα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που επιδιώκει να βάλει φίμωτρο στο λαό, να ενισχύσει την καταστολή. Παρ’ όλα αυτά πέσαμε έξω… Η καταδίκη δεν ήταν ομόφωνη! Η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” του κ. Μανούρη, σχεδόν στο σύνολό της, καταψήφισε.

Ο κ. Μανούρης, ζηλεύοντας μάλλον τη δόξα των “παπαγαλών” του ΣΚΑΪ, αναπαρήγαγε όλη την αντιδραστική κυβερνητική προπαγάνδα περί μειοψηφιών, αναγκαιότητας κατασταλτικών μέτρων κ.λπ. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Μανούρης μετά τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ από τον κ. Πατούλη έχει βάλει στο μάτι και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, μιας κι έρχεται και ανασχηματισμός… Να τον ενημερώσουμε, όμως, ότι οι αντιστασιακοί του Μπλόκου της Καλογρέζας δεν πήραν άδεια για να αντισταθούν στους φασίστες κατακτητές, οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα δεν φοβήθηκαν μπροστά στα αντίστοιχα χουντικά διατάγματα και τους χωροφύλακες, οι χιλιάδες λαού και νεολαίας σήμερα που διεκδικούν τις ζωές τους δεν πρόκειται να φιμωθούν! Κι άλλοι προσπάθησαν να βάλουν “σε γύψο” την ταξική πάλη, αλλά “μείναν με την όρεξη”…

Αντίστοιχα, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες τις ψήφους των 2 εκπαιδευτικών της παράταξης του κ. Μανούρη, δηλαδή του κ. Κανναβού, που ψήφισε “παρών” και της κας Κλάρα που ψήφισε “κατά” του ψηφίσματος, καθώς θεωρούμε ότι προσβάλλουν τους αγώνες των μαθητών τους και των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών για δημόσια-δωρεάν παιδεία, οι οποίοι στο εξής θα απαγορεύονται και θα διώκονται, τη στιγμή που θεωρείται “νόμιμο” από την κυβέρνηση να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις, να λείπουν καθηγητές, καθαρίστριες και υποδομές από τα σχολεία, να μετατρέπεται η μόρφωση σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα κ.ο.κ.

Ένα είναι σίγουρο: Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι ο λαός και η νεολαία θα φορέσουν φίμωτρο. Όπως δεν κατάφεραν μέσα στην πανδημία να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζομένων στα super market, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών, συνολικά του λαού, έτσι δε θα το καταφέρουν και τώρα. Ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα θα ακυρωθεί στην πράξη. Το δικαίωμά μας στον αγώνα, τη συζήτηση, τη δράση, τη διαδήλωση, την απεργία δεν μας χαρίστηκε, το κατέκτησαν οι λαοί όλου του κόσμου μέσα από πολλούς, διαχρονικούς, αιματηρούς αγώνες! Οι κυβερνήσεις βάζουν στο στόχαστρο αυτά ακριβώς τα δικαιώματά μας γιατί είναι τα δικά μας όπλα στη συλλογική διεκδίκηση, γιατί αυτά φοβούνται. Ενώνουμε την φωνή με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας που απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις!

8/7/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ