Ψήφισμα του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 202

Ν. Ιωνία 25/9/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συλλόγων: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ κ΄ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «ΜΠΟΦΙΛΙΑ»
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»,

για να μην εγκατασταθεί σταθμός κεραιών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND στην οδό Πάρνηθος 55 και Ρήγα Φεραίου στη Μεταμόρφωση. Ο χώρος αυτός βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το 6ο Νηπιαγωγείο και 6ο Δημοτικό σχολείο της γειτονιάς μας, από την παιδική χαρά, στην οποία παίζουν τα παιδιά και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της πόλης.

Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας, είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει, εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία. Ο ανταγωνισμός των ομίλων οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας, μέσα από την κάλυψη πολλών περιοχών πολλαπλών ανταγωνιστικών δικτύων, με πολλαπλές κεραίες από διαφορετικές εταιρείες, που οδηγούν σε υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία.

Αυτό το νομικό πλαίσιο, θετικό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πατάει στην ανταγωνι-στικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δίνει φτερά για τη δράση τους.

Απαιτούμε:

  • Να μη τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία
  • Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη.
  • Μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ