Σε κινητοποιήσεις καλεί ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

Όλοι στον Αγώνα να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε το Δημόσιο Σχολείο που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου το απόγευμα με νέο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και με πορεία που κατέληξε στη Βουλή, απάντησαν και πάλι εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υποργείου Παιδείας την ώρα που αυτό συζητούνταν στην αρμόδια επιτροπή,  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το νομοσχέδιο δεν νομιμοποιείται στις συνειδήσεις τους, απαιτώντας εδώ  και τώρα την απόσυρσή του.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας έδωσε το «παρών» ενώνοντας τη φωνή της με τους εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Ο  Σύλλογός μας ανανεώνει το αγωνιστικό του ραντεβού με τη συμμετοχή των μελών του στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης  9 του Ιούνη και στο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης 10 του Ιούνη.

Αύριο Τετάρτη 3/6 στις 14.30, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση στη Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας μαζί με όμορους συλλόγους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας μετά τη απόφαση του υπουργείου για την  επαναλειτουγία τους. Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να παραβρεθούν στην παράσταση.

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» «Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία»,  ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. στις 28/05/2020 καλεί στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σωματείων Ομοσπονδιών Ε.Κ που θα γίνουν στις 11 του Ιούνη στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 7 μ.μ.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση και  οι εργοδοτικές ενώσεις αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα οικονομική κρίση.

Το “Ταμείο Ανάκαμψης” της ΕΕ και η “δίκαιη κατανομή βαρών”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους.

Οι απαιτήσεις όλων αυτών που ευθύνονται για τα δεινά που έχουν σπείρει με αφορμή και την πανδημία, γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) οι οποίες ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τώρα είναι ευκαιρία να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από την προηγούμενη πείρα μας. Να αναλογιστούμε αν αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική, αν αυτό το μέλλον ταιριάζει σε εμάς και στα παιδιά μας. Να αναρωτηθούμε γιατί σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που παρέχουν η επιστήμη και η τεχνολογία, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Όλες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημίας, αλλά και οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έδειξαν τον δρόμο του αγώνα.

  • ΟΧΙ στο νέο  αντεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Να καταργηθεί η τροπολογία για την τοποποθέτηση κάμερας  στην τάξη.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία μαθητών εκπαιδευτικών. 
  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Πολλαπλασιάζουμε τις αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, με βάση το κοινό κείμενο των 77 ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ
  • Υλοποιούμε σε κάθε  σωματείο την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από την εφαρμογή των διατάξεων για την απαράδεκτη on – line αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, όπου δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Μένουμε δυνατοί.  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΟ Δ.Σ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ