Σε κλίμα συγκίνησης ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης (8/1) ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «Αστέρας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, κ. Γιώργο Νουβέλογλου να εύχεται στους παρευρισκόμενους για τη νέα χρονιά και στη συνέχεια να παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου κατά το 2019, εστιάζοντας στη μεγάλη απώλεια του Κωνσταντίνου Τσομπανάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε υπάρξει επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών.

Αφιέρωμα
Ακολούθησε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα και αμέσως μετά ο κ. Νουβέλογλου πρότεινε πως: «Για την προσφορά του, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά προτείνουμε στον Δήμο Νέας Ιωνίας ως φόρο τιμής να δοθεί το όνομά του σε έναν χώρο του δήμου, όπως τον προαύλιο χώρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ή τον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου. Είναι το ελάχιστο μπροστά στο έργο που επιτέλεσε και σε όσα έχει προσφέρει. Ήταν ακούραστος σε αυτό που αγαπούσε όσο τίποτε άλλο.».

Χορωδία-ευλογία πίτας
Η εορταστική βραδιά συνεχίστηκε με τη Μεικτή Χορωδία του Συνδέσμου να ερμηνεύει τρία τραγούδια καθώς και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, και αμέσως μετά ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης, με τη σύμπραξη των πατέρων Χρυσόστομου και Γεώργιου, ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου Αλαγιωτών. Μάλιστα, μετά από την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο π. Τιμόθεος είπε μεταξύ άλλων πως: «Ήθελα, εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας, να σας μεταφέρω τις ευχές του και την αγάπη του, με πρυτανεύουσα την ευχή όπως ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο που πέρασε, να μας χαρίζει σε όλους υγεία και πάνω από όλα να χαρίζει ειρήνη στον κόσμο όλον, να μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τις σύγχρονες, με δύναμη και πίστη. Σαν εκείνη τη δύναμη και την πίστη, που είχαν οι πρόγονοί μας, και ιδιαίτερα οι πρόγονοι των ανθρώπων που κατάγονται από την ευλογημένη εκείνη γωνιά της Μικρασίας.».

Κοπή πίτας
Στη συνέχεια, ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά και έκοψαν κομμάτια πίτας (κατά σειρά): Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κ. Έλσα Ανθρακίδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη κ. Βαρβάρα (Βάνα) Παπαδοπούλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Νίκος Χατόγλου, η Γραμματέας του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρασιωτών Μοσχάτου κ. Παναγιώτης Καρφόπουλος, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, η εκπρόσωπος της UNSECO Πειραιώς και Νήσων κ. Αγγελική Πιτσόλη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο εκδότης της εφημερίδας της Ν.Ιωνίας «ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr» κ. Βασίλειος Μαγκαναδέλλης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» κ. Μαίρη Αρώνη, ο κ. Στέφανος Τσερπάνης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πισιδίας κ.κ. Σωτηρίου και ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης.

Προβολή ταινίας
Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την προβολή μιας εξαιρετικής ταινίας μικρού μήκους του Συνδέσμου Αλαγιωτών, με τίτλο: «Αλάγια-Αττάλεια, Ποδαράδες-Ταύρος: Οι πρώτοι οικισμοί.».

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ