Σε καλό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον «Ιωνικό Σύνδεσμο» – Όλα τα αποτελέσματα

Σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, την Κυριακή (8/3), στα γραφεία του Ιωνικού Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού συλλόγου της Νέας Ιωνίας.

Ομιλία κ. Κοντίτση
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Γιάννη Κοντίτση, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τις περισσότερες εκκρεμότητες και τα προβλήματα, που μας ταλαιπώρησαν κατά τα προηγούμενα έτη, και μπορούμε να πούμε ότι διαθέτουμε πλέον μια καλή οικονομική βάση, που θα μας επιτρέψει να κινηθούμε πιο άνετα και να πραγματοποιήσουμε στόχους μας.Σε ότι αφορά στο δύσκολο θέμα της κατάχρησης, υπήρξε μια πάρα πολύ καλή έκβαση στην πρώτη δίκη, όπως ανακοινώθηκε και στον Τύπο, και ελπίζουμε να έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα και στην επόμενη, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κοντίτσης τόνισε πως: «Η προηγούμενη χρονιά υπήρξε παραγωγική, τόσο ως προς τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, όσο και ως προς την αναδημιουργία των τμημάτων του «Συνδέσμου», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Είχαμε την πρώτη καταδικαστική απόφαση για υπεξαγωγή εγγράφων. Μια διαδικασία που κράτησε δύο συνεδριάσεις, εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος και είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη της υπεύθυνης για την κατάχρηση του ταμείου σε δύο χρόνια χωρίς αναστολή. Τον Μάρτιο θα γίνει το δικαστήριο για την διεκδίκηση των χρημάτων. Αγωγή. Υπενθυμίζουμε ότι διεκδικούμε το ποσό που όρισαν οι ορκωτοί λογιστές 250.000 ευρώ συν 100.000 για ηθική βλάβη.».

Επίσης, ο κ. Κοντίτσης αναφέρθηκε και σε διάφορες εργασίες, που αφορούσαν στη συντήρηση του κτηρίου του Ιωνικού Συνδέσμου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Έγινε καθάρισμα της στέγης, βάφτηκαν όλα τα κουφώματα (πόρτες, παράθυρα), είναι έτοιμος ο εξωτερικός φωτισμός του κτιρίου (θα γίνει αυτόματος μόλις αναρρώσει ο ηλεκτρολόγος), ο 2ος όροφος είχε ήδη αλλάξει από την προηγούμενη διετία, έγινε σοβάντισμα, καθαρισμός και μόνωση στον ακάλυπτο χώρο, καθάρισμα των φρεατίων και πόρτα από το μαγαζί με τα οπτικά.», και ακόμη ενημέρωσε για τις επόμενες προγραμματισμένες εργασίες (αλλαγή του 1ου ορόφου και τακτοποίηση του 3ου ορόφου), για τις διαδικασίες νομιμοποίησης του 3ου ορόφου και την αλλαγή χρήσης των υπογείων από βοηθητικούς χώρους σε χώρους κύριας χρήσεως, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει μεταξύ άλλων πως: «Επίσης, έχουν γίνει οι διαδικασίες προς την Περιφέρεια για να αποκτήσει ο Ιωνικός Σύνδεσμος αριθμό μητρώου πολιτιστικού συλλόγου και από το επόμενο Δ.Σ. θα πρέπει να ολοκληρωθούν.».

Ακολούθως, ο κ. Κοντίτσης αναφέρθηκε σε όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ή συμμετείχε ο Ιωνικός Σύνδεσμος κατά τη διετία που πέρασε, και ακόμη έκανε μία γενική ενημέρωση σχετικά με τα έξοδα του συλλόγου από τον Μάιο του 2015 μέχρι και σήμερα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Από τις 5 Μαΐου του 2015 (αναφέρομαι σε αυτή την ημερομηνία γιατί τότε η τότε ταμίας και κατηγορούμενη σήμερα για την κατάχρηση του ταμείου μας έκανε ρύθμιση στην εφορία χωρίς την παρουσία του προέδρου) έως 24.01.2020 ο Ιωνικός Σύνδεσμος πλήρωσε στην εφορία 97.158,10 ευρώ και στο ΚΕΑΟ οφειλές εισφορών στο ΙΚΑ περίπου 29.000 ευρώ. Σύνολο: 126.000 ευρώ. Δεν αναφερόμαστε σε άλλες οφειλές προς τρίτους

Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ιωνικός Σύνδεσμος θα πρέπει να πληρώνει 800 ευρώ κάθε μήνα σε ρυθμιζόμενες οφειλές, οι οποίες είναι: 313 ευρώ στην Εφορία και 485 ευρώ στο ΚΕΑΟ, δηλαδή περίπου άλλες 30.000 ευρώ.

Όπως βλέπετε, όχι μόνον επιβιώσαμε από την κρίση, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, αλλά καταφέραμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ξεχρεώσουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρεών που ήταν το αποτέλεσμα της κατάχρησης του ταμείου μας, χωρίς,όμως, να σταματήσουμε να διεκδικούμε την επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο.

Τα τρία Διοικητικά Συμβούλια, ή -καλύτερα- αυτοί που έμειναν σε αυτά (στις 25 Ιουνίου 2015 είχε αναφερθεί ότι: «Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από εκείνη την ημέρα και μετά.».), αντιμετώπισαν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Υπήρξε μήνας που μετράγαμε και το δεκάλεπτο, υπήρξαν μήνες που είχαμε έσοδα 4.000 ευρώ και έξοδα 5.000 ευρώ, αφήνοντας, βέβαια, κάποιες υποχρεώσεις για τον επόμενο μήνα. Μια ημέρα είχαμε πάει στην τράπεζα με την κ.Ακιανίδου και ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει υπόλοιπο στον λογαριασμό. Αυτά, για όσους νομίζουν ότι η περίοδος αυτή ήταν εύκολη και ότι τα χρήματα και -κυρίως- η διαχείρισή τους ήταν εύκολη. Και,όμως, καταφέραμε να έχουμε σήμερα και αποθεματικό περίπου 30.000 ευρώ.».

Επιπλέον, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε η δημοσιοποίηση από τον κ. Κοντίτση ενός ακόμη εν πολλοίς άγνωστου περιστατικού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Θα αναφερθώ σε ένα ακόμη περιστατικό: Όταν πήγαμε στην Εφορία για να δούμε ότι έπρεπε να γίνει ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, που δεν πλήρωνε ο Ιωνικός Σύνδεσμος, ύστερα από υπόδειξη του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, είχε ήδη προηγηθεί καταγγελία εναντίον μας. Καταγγελίες επώνυμες είχαμε και στην Περιφέρεια αλλά και στα δικαστήρια από μέλη μας που αντί να μας βοηθήσουν προσπαθούσαν να κάνουν καταγγελίες όπου μπορούσαν, προκειμένου να πετύχουν… τι ακριβώς, δεν γνωρίζουμε.».

Ακόμη, ο κ. Κοντίτσης αναφέρθηκε στα τμήματα που λειτουργούν σήμερα στον Ιωνικό Σύνδεσμο (Φωτογραφίας, Χορωδίας, Υφαντικής, Μπατίκ και άλλων κατασκευών), καθώς και στη συνεργασία με την Παιδική Θεατρική Ομάδα «Τα Αστεράκια», και ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είναι εφικτό, η επανέκδοση του περιοδικούμας «Λυχνάρι», στοχεύοντας αυτό να κερδίσει ξανά τον ρόλο που είχε πάντα στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.».

Τέλος, ο κ. Κοντίτσης, συναισθηματικά φορτισμένος αναφέρθηκε στην απώλεια του Κώστα Τσομπανάκη, ακολούθως ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. για τη συνεργασία τα δύο χρόνια της θητείας του, και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως: «Θεωρούμε ότι η δύσκολη περίοδος έχει παρέλθει, τα περισσότερα θέματα έχουν επιλυθεί και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει έναν τακτοποιημένο Ιωνικό Σύνδεσμο. Η αμφιβολία, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η δυσφήμιση του συλλόγου, που προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι, δεν πέτυχε. Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, λίγο πριν κλείσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του ως ανεξάρτητος πολιτιστικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικός,έχει ήδη ξεκινήσει την νέα πορεία του. Τελικά, μάλλον, άξιζε τον κόπο η προσπάθεια.».

Αποτελέσματα
Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από μέλη του συλλόγου, στις οποίες απάντησε ο κ. Κοντίτσης, και αμέσως μετά ξεκίνησε η προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία για την εκλογή των μελών του νέου Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα, δε, με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, στο νέο Δ.Σ. εκλέχθηκαν κατά σειρά ψήφων: οι κ.κ. Γιάννης Κοντίτσης, Χρήστος Κανλής, Λάζαρος Βουδούρης, Δέσποινα Γεωργαντζή, Μάγδα Σκούντζου, Κωνσταντίνος Στούπης, Αθανάσιος Μανουηλίδης, Αγγελική Σαρήγιαννη, και Άγγελος Νικολόπουλος από το ψηφοδέλτιο της παράταξης: «Πανιωνικός Σύνδεσμος – Ειρήνη-Τέχνη-Δικαιώματα», και οι κ.κ. Ειρήνη Κυριάκη και Ειρήνη Μπανούτσου από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση». Επίσης, στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν από την παράταξη «Πανιωνικός Σύνδεσμος – Ειρήνη – Τέχνη – Δικαιώματα» οι κ.κ. Όλγα Ακιανίδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και η κ. Μαρία Ελευθερούδη από την «Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση» .

Μάλιστα, εντός της εβδομάδας αναμένεται η σε Σώμα συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ