Σεισμός, σεισμός πολιτικός…

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Εντάξει, μη μου πείτε… τα παίξατε με τον σεισμό. Μέρες του 1999 θυμηθήκαμε και αρκετοί βγήκαν στους δρόμους. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας κι ας μελετήσουμε το σχέδιο πολιτικής προστασίας του δήμου κι ας ενημερωθεί ο κόσμος τι πρέπει να κάνει ειδικά σε περίπτωση σεισμού.

Συζητάει μαθαίνουμε η κ. Θωμαΐδου με τους δικούς της και με άλλους για τα ζητήματα του δήμου μας. Ελπίζουμε να βρει χρόνο να ενημερωθεί και για θέματα που θέτει η εφημερίδα μας για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, για τον Τοπικό Τύπο βρε αδελφέ;

Συζητήσεις για συνεργασίες δημ. παρατάξεων δεν έχουν ακόμα γίνει, τουλάχιστον επίσημα. Βλέπετε περιμένουν όλοι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Δευτέρα και ενισχύει κατά πολύ τις εξουσίες του κάθε Δημάρχου.

Καθημερινά συναντάμε και συζητάμε με συμπολίτες που ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές και δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Και μιλάμε για άξιους ανθρώπους με όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν. Εμείς θα τους πούμε δουλειά δεν γίνεται μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και έξω στην κοινωνία. Πιέστε τους επικεφαλής σας να βρουν τρόπους να σας αξιοποιήσουν όχι μόνο μέσα από κάποιες δημοτικές επιτροπές και συμβούλια με τα γραφειοκρατικά τους, αλλά ζωντανά, με παρεμβάσεις μέσα στην πόλη, δίπλα στον πολίτη κι αν δεν θέλουν κάντε το μόνοι σας.

Μαθαίνουμε ότι κάποιος δημοτικός σύμβουλος, πλακώθηκε λεκτικά με κάποιον άλλο. Παιδιά ψυχραιμία κρατηθείτε όλο και κάποια μπινελίκια θα πέσουν το φθινόπωρο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πολύς λόγος γίνεται για την κλιματική αλλαγή και σίγουρα αρκετοί κάνουν μπίζνες στο όνομά της. Δεν ξέρω αν ευθύνεται ο άνθρωπος, αυτό που ξέρω είναι ότι ο καιρός έχει αλλάξει και σίγουρα κάποιοι ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική καταστροφή. Πείτε το όπως θέλετε, αυτό που συμβαίνει θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη χώρα μας και όχι πολύ μακριά, σε λίγες δεκαετίες.

Και μια που μιλάμε για κλιματική αλλαγή, η συστηματική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος συμβαίνει, η μόλυνση του νερού, του αέρα και της γης συμβαίνει, οι τροφές μας είναι γεμάτες χημικά και η ζωή μας στις μεγαλουπόλεις γίνεται ολοένα πιο αφόρητη. Είδατε τα κόμματα να ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτά τα προβλήματα που απασχολούν όλες τις προηγμένες χώρες;

Ο 13ος και ο 14ος μισθός πάπαλα για τους δημόσιους υπαλλήλους αποφάσισε το ΣτΕ. Και σας να μην έφτανε αυτό κάτι ψιθυρίστηκε ότι συζητάνε και για τον ιδιωτικό τομέα. Σκούρα τα πράγματα.

Και σαν να μην έφταναν οι ισχνοί μισθοί, η ακρίβεια καλπάζει. Οι τιμές πυκνά συχνά αλλάζουν και δεν βλέπω κάποιοι να συγκινούνται. Αν λέω, αν, ψωνίζαμε 10% παραπάνω Ελληνικά προϊόντα αντί για ξένα, αν αντιδρούσαμε μαζικά σε αυξήσεις τιμών, αν αγοράζαμε από τα μαγαζιά της πόλης μας αντί  από τα Mall, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αλλά βλέπετε πάμε μπουλούκια να ενισχύσουμε τους κολοσσούς που τα κέρδη τους με τους κατάλληλους χειρισμούς στην ουσία δεν πολυφορολογούνται.

Άκουσα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα φορολογικά. Σίγουρα οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι 120 δόσεις για όλους και οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών  είναι σε θετική κατεύθυνση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταργηθούν και τα απαράδεκτα τεκμήρια και να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ σε αρκετά είδη, όπως σε βασικά είδη διατροφής, γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι πιο άδικοι είναι οι έμμεσοι φόροι.

Χάρηκα τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση τους στη Βουλή. «Δεν έχουμε εχθρούς, μόνο πολιτικούς αντιπάλους», είπε ο πρώτος και χειροκροτήθηκε, «θα σταθούμε δίπλα σας στη διεκδίκηση της μείωσης των πλεονασμάτων», είπε ο δεύτερος που επίσης χειροκροτήθηκε. Συναίνεση στα βασικά, χωρίς υποχωρήσεις στην πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δεν πρέπει;

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ