ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: 1η του Μάη – Ημέρα αγώνα και ανυπακοής

Αρ. Πρωτ. 174

Ν. Ιωνία 24/4/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!
ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
Προσυγκέντρωση 9.30 π.μ. Παλιά Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απαντάμε αγωνιστικά στα ψέματα, τις αυταπάτες και τις υποσχέσεις για «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη. Απαντάμε αγωνιστικά στη λογική του «μικρότερου κακού», με τη συμμετοχή μας στους διεκδικητικούς αγώνες. Προσπερνάμε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στεκόμαστε απέναντι στο πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό, που τους στηρίζει, που τους αθωώνει. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους εκατοντάδες νεκρούς του Θυσιαστηρίου της Καισαριανής και ανάμεσά τους τους 200 Κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944! Συμπορευόμαστε με όσους αγωνίζονται σήμερα για το μέλλον που μας ανήκει, απέναντι στις παρεμβάσεις κράτους και εργοδοσίας.

ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

Πάμε κόντρα στη συναίνεση, στην αποδοχή των ψίχουλων, στη μιζέρια του σημερινού σχολείου, στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, διεκδικούμε ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

Ενόντα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 π.μ. ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ