Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για την κινητοποίηση για τα δικαιώματα των γυναικών

mail: segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία10/3/2020

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 6/3 ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ!

Την Παρασκευή 6/3 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) – ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πραγματοποίησαν Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών με των μονίμων, ενόψει και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της εργαζόμενης Γυναίκας στις 8 Μάρτη. (Δείτε φώτο-ρεπορτάζ από την Κινητοποίηση στο link  https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/217381/kinitopoiisi-sto-ypoyrgeio-ergasias-gia-ta-dikaiomata-tis)

Στην παράσταση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών καθώς και συναγωνίστρια από την ΟΓΕ, παρουσιάζοντας τα πραγματικά προβλήματα της γυναίκας αλλά και συγκεκριμένα της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, 110 χρόνια μετά την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της εργαζόμενης Γυναίκας. Και μόνο το γεγονός ότι στη Δημόσια Εκπαίδευση τη φετινή σχολική χρονιά, 2019-2020, έχουν προσληφθεί με ελαστικές μορφές εργασίας, ως αναπληρώτριες/τές 40.000, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι γυναίκες, δείχνει ότι τον 21ο αιώνα η συμβασιούχος εκπαιδευτικός βιώνει την πραγματική ανισοτιμία στη δουλειά άρα και στη ζωή!

Αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ και ΟΓΕ συναντήθηκαν με τη Γ. Γραμματέα Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ). Η αντιπροσωπεία έθεσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη γυναίκα και κυρίως τη γυναίκα συμβασιούχο εκπαιδευτικό. Δεν πήρε όμως απάντηση στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και της ΟΓΕ, ούτε στην απαίτηση για μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ούτε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν ισότιμοι όροι δουλειάς και ζωής για την αναπληρώτρια στο σχολείο και στο σπίτι (άδειες, μητρότητα…) ούτε στα επείγοντα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάγκη για άδειες στις αναπληρώτριες πέραν των 15 ημερών που δικαιούνται, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Δεν πτοούμαστε όμως, συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας και όλες οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων γυναικών στην υγεία, στην πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση. Όμως κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι καταπατούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων στο όνομα της δήθεν “ισότητας των φύλων”.

Η διέξοδος για όλες και όλους τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν. 110 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας τιμάμε τους αγώνες διατηρώντας ζωντανό το μήνυμα για τη διεκδίκηση της ισοτιμίας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τα σωματεία μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

– Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
– Εξίσωση των δικαιωµάτων των αναπληρωτών µε εκείνα των µονίµων εκπαιδευτικών!
– Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών-τριών και των οικογενειών τους.
– Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δηµόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας-Πρόνοιας,
– Επίδοµα γέννησης σε όλες, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισµό.
– Αποκλειστικά δηµόσιες, δωρεάν και αναβαθµισµένες δοµές Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά.
– Ίδια δικαιώµατα στον Σύλλογο Διδασκόντων και στη λειτουργία του σχολείου, ίδια συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώµατα για µόνιµους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

ΤΟ  Δ.Σ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ