ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Δύο νέα κρούσματα σε σχολείο της Νέας Ιωνίας – διαψεύδει ο διευθυντής

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας. Αυτή τη φορά στο 4ο δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ενημερώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου και δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών  της  Διεύθυνσης  και της Περιφέρειας  να υποβαθμίσουν  το συγκεκριμένο γεγονός και να μην προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, παρά τις έγκαιρες προβλεπόμενες ενέργειες  της διεύθυνσης του σχολείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγείας τόσο των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σ’ αυτά, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους.

Καλούμε την Περιφέρεια να δώσει τώρα εντολή να κλείσουν το συγκεκριμένα τμήματα που εμφανίστηκαν τα διαγνωσμένα κρούσματα. Αντίθετη απόφαση θα βρει απέναντί της  την οργανωμένη κοινή απάντηση εκπαιδευτικών και γονιών.

Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς  και σε ευρεία  ιχνηλάτηση των επαφών.

Να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός στα σχολεία.

Δε δεχόμαστε καμία δικαιολογία και ολιγωρία που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας σε μια  προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ελλείψεις και οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής.

ΜΕ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΔΕΝ  ΠΑΙΖΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 


Απάντηση Δ/ντή σχολείου

Σας ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι μετά από διασταύρωση στοιχείων που έγινε από τον ΕΟΔΥ – κατόπιν δικού μας αιτήματος – δεν υπάρχει μαθητής/τριά μας με τεστ θετικό στον covid 19, κάτι που είναι σε γνώση, της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, της δημοτικής αρχής, αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας από χτες το απόγευμα.

Φροντίστε παρακαλώ για την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος, που αφορά σε δημοσίευση του ΣΕΠΕ ΣΕΦΕΡΗΣ για το θέμα.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής
Αθανάσιος Ράνιος

Σημ. IONIANET.gr: Κύριε Διευθυντά, καταγράφουμε με χαρά (για την υγεία των παιδιών)την απάντησή σας και συζητήστε με τον ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» για την ορθότητα της ανακοίνωσής του.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ