Ο ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για τη συνεδρίαση του Δ.Σ., τη λειτουργία του συλλόγου & την εξάπλωση του κορωνοϊού

mail: segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 18/3/2020

Προς: τα μέλη μας, τους γονείς, τον τύπο, τη ΔΟΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τα μέλη του Δ.Σ. στην τακτική συνεδρίαση του μήνα Μάρτη συνεδρίασαν μέσω διαδικτύου την Πέμπτη 12/3/2020 και ώρα 7.30 μ.μ με θέματα τα οποία είχαν οριστεί για συζήτηση πριν την απόφαση του ΕΟΔΥ για κλείσιμο των σχολείων:

 1. Οργάνωση σύσκεψης με νηπιαγωγούς για τις τελευταίες προτάσεις του υπουργείου για το παιδαγωγικό περιεχόμενο του νηπιαγωγείου
 2. Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης – Πεύκης για ζητήματα σχολικής στέγης – καθαριότητας των σχολείων – αντιμετώπισης εποχικών ιώσεων – ελλείψεων σε βοηθητικό προσωπικό.
 3. Οργάνωση σύσκεψης αναπληρωτών για ζητήματα μόνιμων διορισμών – εξίσωσης δικαιωμάτων τους με μόνιμους – στέγασης – μετακινήσεων.
 4. Έκδοση ανακοίνωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.
 5. Κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις για ασφαλιστικά δικαιώματα – αξιολόγηση.
 6. Πολιτιστικές εκδηλώσεις (Μέγαρο Μουσικής) – χορός συλλόγου ( Γλυκερία – Μ. Κανά ).
 7. Συμμετοχή στη σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
 8. Συμμετοχή στη σύσκεψη- κινητοποίηση για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» με σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας.
 9. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του μπλόκου της Καλογρέζας.
 10. Διοργάνωση Αιμοδοσίας Μαϊου (11/5).
 11. Συγκέντρωση της Β΄ δόσης συνδρομής.
 12. Εκδρομή του συλλόγου στο εξωτερικό ( Πολωνία)

Το ΔΣ αποφάσισε για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού:

α) την αναβολή των εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα: συσκέψεις – κινητοποιήσεις- θεατρικές παραστάσεις – μουσικές εκδηλώσεις (όπως το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι του συλλόγου) – συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής – εκδρομή στο εξωτερικό κ.ά)

β) την έκδοση από το Δ.Σ ανακοινώσεων, καταγγελιών, προτάσεων κ.ά. που αφορούν τρέχοντα πολιτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα θα γίνεται μέσω διαδικτυακής συνεννόησης.

2. Καλούμε τους διευθυντές και τις προϊσταμένες να στέλνουν τα ενημερωτικά του Συλλόγου «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στους εκπαιδευτικούς της σχολικής τους μονάδας.

 • Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες-μέλη του συλλόγου μας:να παρακολουθούν την ενημέρωση και περιμένουμε προτάσεις, απόψεις, ιδέες… ό, τι μπορεί να συμβάλλει στη μεταξύ μας συνεργασία και αλληλοβοήθεια site : www. syllogos-seferis.gr mail : segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com facebook: Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Γ. Σεφέρης”
 • να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ για κάθε απορία, ερώτηση πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.
 • να απευθυνθούν στο ΔΣ όσοι αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας με τον κορονοϊό ή οτιδήποτε άλλο (χρόνια προβλήματα, ευπαθείς ομάδες)

Επικοινωνούμε με τα μέσα που διαθέτουμε και με τους γονείς και τους μαθητές μας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο. Καταγγέλλουμε κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας, απλήρωτης εργασίας, απολύσεων… σε βάρος των διπλανών μας. Καταγγέλλουμε κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της Διοίκησης.

Μην ξεχνάμε ότι στο όνομα πάλι της «εθνικής ομοψυχίας» και της «ατομικής ευθύνης», που οι διαχειριστές της εξουσίας επικαλούνται , κρύβοντας τις πολιτικές τους ευθύνες για τις ελλείψεις και τις περικοπές σε δημοσία υγεία – παιδεία- κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, στο τέλος αυτής της περιπέτειας κάποιοι θα βγουν με περισσότερα κέρδη και θα προσπαθήσουν να περάσουν ένα σωρό μέτρα (αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά)

Η επικοινωνία μεταξύ μας, η συσπείρωση και η επαφή με τον Σύλλογό μας, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα, είναι τα απαραίτητα όπλα για να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία αυτές τις ώρες που δοκιμάζεται η υγεία του λαού μας.

Δεν αναστέλλουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας!
Δεν υποστέλλουμε τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων μας!
Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των αναγκών μας!

ΤΟ ΔΣ


Ν. Ιωνία 18 /3/2020

Προς : τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα άμεσα μέτρα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού!

Η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρας μας έφερε στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις και στον τομέα της παιδείας (υλικά υγιεινής και καθαριότητας, καθαρίστριες, σχολίατρους κ.α.), όσο και στον τομέα της υγείας,  με τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε μέτρα ατομικής προστασίας, αφήνοντας διάτρητο το δημόσιο σύστημα υγείας και εκτεθειμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που σε αυτές τις συνθήκες δίνουν το καλύτερο εαυτό τους.

Οι ευθύνες βαρύνουν διαχρονικά όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή.

Τα χρόνια προβλήματα αντικειμενικά επιδεινώνουν την κατάσταση και τροφοδοτούν την ανασφάλεια και τον φόβο σε μαθητές και γονείς.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων.

Το κλείσιμο των σχολείων, μπορεί να είναι μία προσωρινή λύση, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική εικόνα.

Μια εικόνα που κάνει επιτακτική την ανάγκη ότι θα υπάρχει από την πολιτεία ένα διαχρονικό σοβαρό σχέδιο πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των ιώσεων, ανεξάρτητα από τη σημερινή εμφάνιση του κορωνοϊού.

Τα πρόσφατα προληπτικά μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικά αν δε συνοδεύονται από άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και της προστασίας του δικαιώματος στην εργασία με απαγόρευση των απολύσεων. που αποτελούν και πάγιες διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος.

Με την ιδιαίτερη ευθύνη που αισθανόμαστε ως εκπαιδευτικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μόνιμα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος της υγιεινής και της καθαριότητας των σχολικών χώρων:

 1. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αγορά προληπτικού υλικού στα σχολεία (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας).
 2. Άμεση επισκευή του δικτύου ύδρευσης και των αποχωρητηρίων σε όλα τα σχολεία που έχουν ανάγκη.
 3. Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, καθώς και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία ( τραπεζοκόμοι, γενικών καθηκόντων κ.λπ.) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μόνιμους σχολικούς νοσηλευτές.
 4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών με τους μονίμους. Άμεση κατάργηση των απαράδεκτων διατάξεων που αφορούν τις άδειες των αναπληρωτών ειδικά σε θέματα υγείας.
 5. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στο πλαίσιο του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας όλων των μαθητών, την πρόληψη, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.
 6. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους.
 7. Πλήρης και δωρεάν εμβολιασμός και ιατρικός έλεγχος όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα Ασφάλισης του γονέα.
 8. Εδώ και τώρα χρειάζεται να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας με πραγματική κάλυψη των αναγκών σε  γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να αυξηθούν και να ανοίξουν τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
 9. Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια, σε ατομικά μέτρα προστασίας. Η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση δε σημαίνει να ψάχνει ο καθένας μόνος του να βρει μάσκες προστασίας και αντισηπτικά ενώ αυτήν την ανάγκη θα έπρεπε να την καλύπτει το κράτος οργανωμένα και δωρεάν.
 10. Είναι επείγουσα ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας, θωρακίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας.
 11. Υποχρεωτική Ειδική Άδεια στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, για την παραμονή τους κατ’ οίκον, με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής αδείας.
 12. Να σταματήσουν τώρα οι τηλεφωνικές και προφορικές πιέσεις προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες καταστρατηγούν την ΚΥΑ, για παραμονή στο σχολείο, με διάφορα προσχήματα ( προσωπικό ασφαλείας, παράδοση βαθμολογίας κ.ά. ), όπως και προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων από τις δημοτικές αρχές, οι οποίοι εργάζονται κάτω από καθεστώς μιας απαράδεκτης σύμβασης χωρίς εργασιακά δικαιώματα και όταν νοσούν δεν δικαιούνται άδεια ασθενείας.
 13. Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού. Κατάργηση των απολύσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ