ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: Καταγγέλλουμε την αξίωση της δημ. αρχής Νέας Ιωνίας για αξιολόγηση των συμβασιούχων καθαριστριών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

mail: segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 92 

 Ν. Ιωνία 10/6/2020  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αξίωση της δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας για αξιολόγηση των συμβασιούχων καθαριστριών

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Νέας Ιωνίας  με έγγραφό της στις 9/06/2020 προς τους Δ/ντές και Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων ζητά από τους ίδιους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να αξιολογήσουν το έργο που παρέδωσαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο σχολείο τους, δίνοντας μάλιστα και οδηγίες πως θα απαντήσουν… αποστέλλοντσς εγγράφως στο fax του τμήματος Παιδείας του Δήμου την αξιολόγησή τους.

Η κα αντιδήμαρχος ζητά λίγο ως πολύ από τους εκπαιδευτικούς να «παίξουν» με το ξεροκόμματο των συγκεκριμένων εργαζομένων, μετέχοντας σε μία αντεργατική διαδικασία, την οποία μέχρι σήμερα οι ίδιοι με αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων αλλά και με αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων έχουν κατηγορηματικά απορρίψει, καθιστώντας ανενεργές τις οποιεσδήποτε νομοθετικές διατάξεις αφορούν τη δική τους αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων τους.

Αποτελεί μάλιστα πρόκληση, μέρα πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργίας ενάντια στο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως, η κα αντιδήμαρχος αν και η ίδια εκπαιδευτικός και με συνδικαλιστική ιδιότητα να αποστέλλει έγγραφο ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να γίνουν το μακρύ χέρι και ο χαφιές της  δημοτικής αρχής σε βάρος άλλων εργαζομένων. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !

Αντί όλο  αυτό το διάστημα της καραντίνας να φροντίσουν η ίδια και η δημοτική αρχή για τη μονιμοποίηση και την επιπλέον πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για την ομαλή επανέναρξη όλων των σχολείων (αντί να μετακινούν προσωπικό ανάμεσα στις βαθμίδες εκπαίδευσης) έχουν το θράσος να ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να γίνουν μέρος του σχεδίου τους για το ποιους εργαζομένους θα στείλουν στην ανεργία.

Τέτοιες είδους ενέργειες, ξεπερνούν κάθε όριο, είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζουμε.

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες, τις Προϊσταμένες και τους  Συλλόγους Διδασκόντων να  απορρίψουν  την απαράδεκτη αξίωση της δημοτικής αρχής. Ούτε υποχρεωμένοι είναι  να απαντήσουν, ούτε αξιολογητές άλλων εργαζομένων θα γίνουν. Εχθρός δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά  όσοι  στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική των περικοπών και ελλείψεων σε κοινωνικά αγαθά και καρατομούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών – καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                  ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ