ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: Ξεπέρασε το 90% η αποχή στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765        
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Η αποχή (πάνω από 90%) των εκπαιδευτικών στις εκλογές παρωδία είναι η απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που απείχαν από την εκλογική-παρωδία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της 7ης Νοέμβρη. Με τη στάση μας στείλαμε βαθύ δημοκρατικό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση για την προσπάθειά τους να βάλουν χέρι στη λειτουργία των σωματείων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι εκλογές πλησίαζαν σε ποσοστό άλλες χρονιές το 100% ενώ φέτος με την ηλεκτρονική ψηφοφορία η αποχή ξεπέρασε το 95% στην πρωτοβάθμια και το 90% στη δευτεροβάθμια. Και φυσικά είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί στην ανακοίνωση του υπουργείου ότι συνέπεσαν με την πρώτη μέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ γνωρίζουν καλά ότι εισέπραξαν μια μεγάλη ήττα.

Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 14:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για μέτρα προστασίας στα σχολεία, ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ4129
ΨΗΦΙΣΑΝ
ΠΥΣΠΕ268
ΑΠΥΣΠΕ248
ΚΥΣΠΕ280

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» έχει ήδη ζητήσει να μας χορηγηθούν άμεσα από την εφορευτική επιτροπή και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β Αθήνας οι καταστάσεις ψηφισάντων και το πρακτικό αρχαιρεσιών της εφορευτικής επιτροπής΄.

Διαβάστε ακόμα: Απέχει από τις εκλογές για αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια η ΔΑΣ ΟΤΑ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ