ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα & πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

mail: segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 91    

Ν. Ιωνία 10/6/2020                  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

«Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!»
«Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε!»

Όλοι και όλες 11 Ιούνη, 7μμ στο Σύνταγμα και στην κινητοποίηση στην Αμερικανική Πρεσβεία!

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους. Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ, πάνω από 176.000 στην Ευρώπη.

Αξιοποιούν από το ξεκίνημά της την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα οικονομική κρίση. Θέλουν να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη οικονομική κρίση, αλλά και από την “κανονικότητα” της ανάπτυξης των κερδών τους. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), στην Ελλάδα, ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Το σύνθημα των εργαζομένων της Ελλάδας «Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!» ανταμώνει με το σύνθημα «Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ, εκφράζοντας τους λαούς και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τα εκατομμύρια των ανέργων και των απολυμένων, που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, που πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος που γεννάει την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, τους πρόσφυγες, τον ρατσισμό και τον φασισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.

Η πείρα όμως που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, μόνιμη σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μεροκάματα, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη των αγώνων την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου.

Δεν αποδεχόμαστε την «κανονικότητα» του συμβιβασμού με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα!

Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στην ηττοπάθεια και τη συναίνεση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες Αμερικάνους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τις δολοφονίες αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς. Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 46χρονου άνεργου Τζώρτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεάπολις, καθώς και τις δολοφονίες διαδηλωτών τις επόμενες μέρες, μετά το κύμα αγανάκτησης που ξέσπασε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες που συμπαραστέκονται στον αμερικάνικο λαό να αναπνεύσει που καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του φυλετικού μίσους, του ρατσισμού και του φασισμού, κάθε απόπειρα να μπουν στο γύψο λαϊκά δικαιώματα και διεκδικήσεις, που καταγγέλλουν τις επεμβάσεις των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Απόσυρση του Πολυνομοσχεδίουκαι της τροπολογίας για τις κάμερες.
  • Καμία εμπλοκή στις νατοϊκές επεμβάσεις.

 Όλοι και όλες 11 Ιούνη, 7μμ στο Σύνταγμα και κινητοποίηση στην Αμερικανική Πρεσβεία!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ