Σημαντική Είδηση: Νέο Δημαρχείο μελετάει η κ. Θωμαΐδου

Τη Νέα Ιωνία επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί (24/9) η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη συνοδεία συνεργατών της με σκοπό να ενημερωθεί από κοντά για τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει εγκρίνει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Την κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε στην οδό Πάρσης, στο εκεί αντιπλημμυρικό έργο, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Θωμαΐδου με μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου (παρευρίσκοντο τυπικά λόγω της απεργίας του κλάδου τους), τον πρόεδρο του Ομίλου ενεργών πολιτών Ν. Ιωνίας κ. Καυκαλέτο και άλλους συμπολίτες.

Η κ. Κεφαλογιάννη με συνεργάτες της

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε εκτενή συζήτηση με την κ. Θωμαΐδου και τους μηχανικούς, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την εξέλιξη των έργων και για τις αιτίες σοβαρής καθυστέρησης κάτι που ειδικά στην Πάρσης έχει αναστατώσει κατοίκους και επαγγελματίες, αφού έχει μπλοκαριστεί η κίνηση πεζών και οχημάτων.

Τα έργα
Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας υπενθυμίζουμε ότι τα έργα που έχει εγκρίνει προς χρηματοδότηση η Περιφέρεια Αττικής επί θητείας κ. Δούρου και δημαρχίας κ. Γκότση είναι: α) Ανάπλαση Οικοδομικού Τετραγώνου 150 (δίπλα στο παλιό ΙΚΑ) και κατασκευή Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων με πάρκο και χώρους αναψυχής (το έργο έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι), β) Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Ιωνίας: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές του Δήμου (έχει ξεκινήσει από την οδό Πάρσης στο κέντρο της Ν. Ιωνίας), γ) Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Ιωνίας: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και Συλλεκτήρα ομβρίων στην περιοχή του Περισσού (προς δημοπράτηση), δ) Πεζογέφυρα οδού Παναγούλη και γραμμών ΗΣΑΠ (πρόκειται να γίνει ανάθεση σε νέο εργολάβο).

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κεφαλογιάννη στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Η εφημερίδα μας, παρούσα στην επίσκεψη, ρώτησε την κ. Κεφαλογιάννη

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: κ. Αντιπεριφερειάρχη ποιος είναι ο σκοπός της σημερινής σας επίσκεψης;
Αντ.: Επισκέπτομαι την πόλη σας με σκοπό να εξετάσουμε πως μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα έργα που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια, όπως τα αντιπλημμυρικά, γιατί έρχεται ο χειμώνας και θα υπάρξουν αρκετές βροχές και πρέπει να ήμαστε έτοιμοι. Εδώ στην Πάρσης το έργο έχει κολλήσει λόγω ΔΕΗ η οποία μας ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα έρθει και μέσα σε λίγες ημέρες θα ολοκληρώσει το έργο της για να ανοίξει ο δρόμος.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Θα αλλάξει κάτι στον προϋπολογισμό των έργων;
Αντ.: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κάποια μετατροπή στα σχέδια;
Αντ.: Η κ. Θωμαΐδου είχε την ιδέα στο οικοδ. Τετράγωνο 150 (εκεί που θα γίνει το υπόγειο parking) να κατασκευάσουμε επιπλέον ένα νέο Δημαρχείο κι εμείς έχουμε την πρόθεση να το προχωρήσουμε, θα το μελετήσουμε.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Σ’ αυτή την περίπτωση θα το χρηματοδοτήσετε;
Αντ.: Θεωρώ πως ναι, θα το δει ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Θα χρηματοδοτήσετε και άλλες δραστηριότητες του δήμου μας;
Αντ.: Θα υπάρξει συνέχεια, όπως για στήριξη δράσεων για τις νέες μητέρες, τα ΑΜΕΑ, το περιβάλλον, κλπ.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: Η συνεργασία σας με τον δήμο Ν. Ιωνίας πως είναι;
Αντ.: Θα πω, άριστη σε όλα τα επίπεδα.

Η κ. Θωμαΐδου

Δηλώσεις της Δημάρχου κ. Θωμαΐδου στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Η εφημερίδα μας ρώτησε και την άποψη της δημάρχου της πόλης μας κ. Θωμαΐδου.

ΙΟΝΙΑΝΕΤ: κ. Δήμαρχε πως πάει η συνεργασία με την Περιφέρεια και ειδικότερα με την κ. Κεφαλογιάννη;
Δήμαρχος: Η κ. Αντιπεριφερειάρχης έδειξε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκκρεμότητες των έργων. Από τις πρώτες μέρες επικοινωνούμε σε εξαιρετικό επίπεδο και η παρουσία της εδώ φανερώνει το ισχυρό ενδιαφέρον της για την επιτάχυνση των εργασιών στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Με την κ. Κεφαλογιάννη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήμαστε σε συνεχή επαφή.

O κ. Καυκαλέτος

Δηλώσεις του κ. Καυκαλέτου στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ έκανε δηλώσεις και ο επικεφαλής του «Ομίλου ενεργών πολιτών Ν. Ιωνίας» κ. Καυκαλέτος ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση της κ. Θωμαΐδου με την Αντιπεριφερειάρχη για να προετοιμαστεί η επίσκεψή της στη Ν. Ιωνία.

κ. Καυκαλέτος: Ο Όμιλός μας στήριξε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές την κ. Θωμαϊδου στη Ν. Ιωνία και τον κ. Πατούλη στην Περιφέρεια. Αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι για την επιλογή μας γιατί παρατηρούμε την άμεση ανταπόκρισή τους στα σημαντικά προβλήματα της πόλης μας. Θα ήμαστε δίπλα τους.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα στο Ο.Τ.150 και την πεζογέφυρα στην Παναγούλη και δεσμεύτηκε να πράξει το δυνατόν γρήγορα για να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μαγκαναδέλλης
Φωτό: Γιώτα Τζώρτζη

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ