Συγκέντρωση αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 10 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δύο καμπ προσφύγων της Μαλακάσας, με τη συμμετοχή μελών της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων, μελών του δημοτικού σχήματος Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών”, ανάμεσά τους ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Πολυχρονιάδης, του δημοτικού σχήματος Ηρακλείου “Κόκκινη Ρωγμή” και αλληλέγγυων από την Επιτροπή Κατοίκων Πεντέλης, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση προσφυγισσών για συγκέντρωση φρέσκων τροφίμων, βρεφικών ειδών και υγειονομικού υλικού. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν υγειονομικοί καθώς και δημοσιογράφοι της Εργατικής Αλληλεγγύης.

Το παλιό στρατόπεδο βρισκόταν σε υγειονομικό αποκλεισμό από τις 5 Απρίλη μέχρι και την Κυριακή 10 Μάη, και έτσι, από την αστυνομία που βρίσκεται πλέον μόνιμα έξω από τον χώρο, δεν επιτράπηκε ούτε σε πρόσφυγες να βγουν, ούτε σε δημοσιογράφους της Εργατικής Αλληλεγγύης και υγειονομικούς να μπουν, και ταυτόχρονα δεν επιτράπηκε η παράδοση των συγκεντρωμένων αγαθών, με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν στο στρατόπεδο εργαζόμενοι του ΔΟΜ να τα παραλάβουν. Είχαν μάλιστα το θράσος να ρωτήσουν ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν γίνει συμπλοκή με αφορμή τα τρόφιμα. Απαντάμε ξεκάθαρα: η κυβέρνηση έχει ευθύνη που τους έχει αφήσει στο έλεος της πείνας και του κορονοϊού! Τα αγαθά παραδόθηκαν τελικά την επόμενη μέρα.

Προκλητικότερη ήταν η στάση της αστυνομίας στο νέο καμπ, που λειτουργεί από τις 15 Μαρτίου. Ενώ έχει μετατραπεί πλέον σε ανοιχτό, οι αστυνομικοί με επιθετικό ύφος δεν επέτρεψαν καμία είσοδο στο καμπ, ούτε καν τη φωτογράφηση από τους δημοσιογράφους. Προσποιήθηκαν μάλιστα ότι δεν γνωρίζουν αν το στρατόπεδο είναι κλειστό ή ανοιχτό. Για όσο διαρκούσε η συγκέντρωση δεν επέτρεψαν ούτε στους πρόσφυγες να πλησιάσουν, μην τυχόν μιλήσουν με τους αντιρατσιστές και τις αντιρατσίστριες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία της αστυνομίας και της ρατσιστικής κυβέρνησης. Μετά από ενάμιση μήνα πλήρους εγκλεισμού και επικοινωνιακού αποκλεισμού δεν θα επιτρέψουμε πισωγυρίσματα όσον αφορά το αν θα μπορούν οι πρόσφυγες να κυκλοφορούν ελεύθερα, να μιλούν ελεύθερα και να ενημερώνονται ελεύθερα.

Επιπλέον, διεκδικούμε την άμεση εκκένωση και των δύο στρατοπέδων και τη στέγαση των τριών χιλιάδων προσφύγων που ζουν σε αυτά στις πόλεις. Δεν θα αφήσουμε το ελεύθερο σε μία κυβέρνηση που ορέγεται να μονιμοποιήσει το νέο στρατόπεδο, στοιβάζοντας σε αυτό ακόμα περισσότερους πρόσφυγες.

ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ