Συγκρούσεις στο δημοτικό συμβούλιο, εμβόλια, lockdown και παρενοχλήσεις

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Ομολογώ ότι το δημοτικό μας συμβούλιο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Το πιο πρόσφατο ξεκίνησε 7.30 το απόγευμα και τέλειωσε 5 το πρωί. Και την άλλη μέρα έπρεπε να δουλέψουμε. Και να πεις ότι πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις; 4,5 ώρες συζήτηση για τα ΜΑΠ (Μέσα ατομικής προστασίας) των εργαζομένων στο δήμο, απλώς και μόνο για να ακουστούν τα ίδια που συζητήθηκαν στο προπροηγούμενο δημ. συμβούλιο. Η κοινωνία στενάζει κι εμείς στον μικρόκοσμό μας.

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε σε ήπιους τόνους με Θωμαϊδου και Μανούρη να συγκρατιούνται (με τα δόντια) σε κόσμια επίπεδα. Κι εμείς τσιμπιόμασταν. Αυτό βέβαια το κλίμα δεν κράτησε μέχρι τέλος, μιας και έπρεπε να συζητηθεί το θέμα που έθεσαν Μανούρης και Γκότσης για κάποιες συμπεριφορές της Δημάρχου που θεωρούν ότι δυναμιτίζουν το κλίμα και είναι προσβλητικές προς συμβούλους. Από τη δημοτική αρχή πάλι ο Χατζησαββίδης ανέλαβε να τα τσουγκρίσει με την Αντιπολίτευση και έγινε πάλι χαμός.

Στα όρια της ρήξης έφτασαν οι σχέσεις του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Κ. Κουλούρη με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Α. Χατζησαββίδη που αντάλλαξαν στο δημ. συμβούλιο άμεσες και έμμεσες μπηχτές σε μια κατάσταση κορύφωσης της έντασης στις μεταξύ τους σχέσεις που υποβόσκει εδώ και καιρό. Στο χορό και η δήμαρχος κα Θωμαϊδου, που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν δέχτηκε κάποιες υποδείξεις της. Τα συννεφάκια πύκνωσαν και μένει να δούμε αν θα ξεσπάσει μπόρα.

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία με τα έργα που συνεχίζονται. Τώρα μπλοκαρίστηκε και η Ελ Αλαμέιν, parking δεν έχουμε και το κέντρο της πόλης ασφυκτιά.

Κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, ουρές, ελάχιστα ταμεία. Το κορύφωμα το κλείσιμο της Εθνικής στον Περισσό αφήνοντας μια μεγάλη περιοχή του δήμου μας χωρίς εξυπηρέτηση, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Παρά την κινητοποίηση λύση δεν βρέθηκε. Να προσθέσουμε ότι το τ. ΠΕΔΥ Ν. Ιωνίας είναι σε τελείως ακατάλληλο σημείο στην άκρη του δήμου μας;

Καταδικαστέα η βία και οι εκβιασμοί όσων έχουν εξουσία πάνω στον αδύναμο κι αυτό πρέπει ασφαλώς να τιμωρείται σκληρά. Η Μπεκατώρου έσπασε το τείχος της σιωπής και πολύ σαπίλα θα βγει στο φως. Προσοχή όμως σε κάποιους και κάποιες που μπορεί να βρουν μια ευκαιρία προβολής με ό,τι κατεβάσει το μυαλό τους. Προσοχή επίσης να μην φτάσουμε να ποινικοποιήσουμε και το φλερτ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Διαβάζω για αστυνομία στα πανεπιστήμια και σαφώς διαφωνώ. Διαφωνούν οι φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό, αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι έτσι θα προκαλέσουν περισσότερες εντάσεις και θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους. Τα προβλήματα των πανεπιστημίων είναι πολλά και σαφώς χρειάζεται και η προστασία τους, αλλά αυτό ας το λύσουν τα ίδια με άλλο τρόπο.

Ούτε η εξίσωση πανεπιστημίων και κολλεγίων είναι σωστή. Για να μπει ένα παιδί στα ΑΕΙ πρέπει να ιδρώσει αυτό και οι γονείς του, να διαβάσει πολύ, να πάει φροντιστήριο στις πλείστες των περιπτώσεων. Από την άλλη η εγγραφή στο κολλέγιο απαιτεί μόνο χρήματα και η φοίτηση είναι πολύ πιο εύκολη. Θα μου πεις και στις δύο περιπτώσεις πτυχία για την ανεργία παίρνουν τα παιδιά μας ή για μετανάστευση. Ναι, ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά το σωστό να λέγεται.

Προβλήματα με την έλλειψη εμβολίων, lockdown, μπερδεμένες δηλώσεις ειδικών και πολιτικών και ο κόσμος τάχει παίξει. Οι μικρομεσαίοι στενάζουν και συντηρούνται με δανεικά, τα λουκέτα και η ανεργία θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν σοβαρές ελλείψεις και στα Μέσα μεταφοράς στριμώχνεται ο κόσμος. Στα σχολεία οι αίθουσες τίγκα κι άντε μετά να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Ναι φυσικά πρέπει να εμβολιαστούμε για την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αλλά η πλειοψηφία είναι πολύ επιφυλακτική. Οι ειδικοί οφείλουν να απαντήσουν έγκυρα σε ερωτήματα για το ποσοστό και τον χρόνο ανοσίας  και τις όποιες παρενέργειες έχουν παρουσιαστεί. Οφείλουν επίσης να κάνουν ένα δημόσιο διάλογο με όσους επιστήμονες έχουν επιφυλάξεις για να βγει κάποιο συμπέρασμα χωρίς αμφιβολίες.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ