ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Τεράστια σε όγκο και παλμό η πορεία στη Νέα Ιωνία

Δελτίο τύπου

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗ » χαιρετίζει τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή εργαζομένων, εκπαιδευτικών, ΕΒΕ, μαθητών και  νεολαίας,  που   με ζωντάνια και παλμό ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση και στην πορεία Σωματείων και μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

  Σε μια μεγαλειώδη και επιβλητική πορεία πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι διαδηλωτές, με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία μαθητών και νεολαίας και με συνθήματα: «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», «Με καταστολή δεν βγαίνει πανδημία, μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Η τρομοκρατία  δεν θα περάσει, του λαού θα τη σπάσει», «Εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, είναι η απάντηση στην καταστολή», έδωσαν σαφές μήνυμα σε κυβέρνηση και σε κάθε πολιτική δύναμη που θέλουν τον λαό στη γωνία για να μη θίγονται τα κέρδη των λίγων, ότι όσους μηχανισμούς καταστολής κι αν συγκροτούν, όσους αντισυνδικαλιστικούς νόμους κι αν ψηφίζουν, όση τρομοκρατία κι αν προσπαθούν να επιβάλλουν,  η συσπείρωση  και η συμμετοχή στα σωματεία και η οργανωμένη πάλη θα στέκονται τοίχος  στα  αντιλαϊκά τους σχέδια.

  Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία, όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Σωματείων και μαζικών φορέων καθώς και από εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής των μαθητικών 15μελών συμβουλίων. Οι γειτονιές απ’ όπου πέρασε η διαδήλωση υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους διαδηλωτές, «αγκαλιάζοντας» τα συνθήματα της πορείας.

  Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικήςμαθητές της Νέας Ιωνίας και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, τοΣωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης,ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης, η Ένωση ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου, η πρωτοβουλία ΕΒΕ Καλογρέζας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας, το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, η Εργατική Λέσχη.

  Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ στα  Προπύλαια στο συλλαλητήριο Σωματείων και Ομοσπονδιών για την υγεία και τα δικαιώματα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

   Λαός και νεολαία συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και στους μαζικούς μας φορείς σε ετοιμότητα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων.

Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΕ  ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ  ΣΠΑΣΕΙ

TO  Δ.Σ.

Η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», κ. Κατιμερτζόγλου στην πλ. Σημηριώτη

Η Κυβέρνηση της ΝΔ όλο το διάστημα της πανδημίας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊου  θέτει στο λαό ουσιαστικά το δίλημμα: « ατομική ευθύνη ή θάνατος».  Δε σταματά να παίρνει, πότε με ΠΝΠ πότε με πολυνομοσχέδια πότε με αιφνιδιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις,  συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα  περιορίζοντας τις συνδικαλιστικές του ελευθερίες και τα εργατικά του δικαιώματα.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο τομέα υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών   αντί να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, αντί να φροντίσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  και των σχολών  και  τον διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αντί  να προστατέψει  το λαϊκό εισόδημα,  αποδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι οι προτεραιότητες  της είναι  η πλουσιοπάροχες  προσφορές  δισεκατομμυρίων στις μεγάλες μονοπωλιακές  επιχειρήσεις, τις τράπεζες,  τα μέσα ενημέρωσης  για να προβάλλουν μια πλαστή πραγματικότητα για το έργο της με τη συκοφάντηση παράλληλα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλλά  και την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων στις δυνάμεις καταστολής στο σώμα της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, θωρακίζει με τη  σειρά  της ακόμη περισσότερο το σύστημα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων απέναντι στις αντιδράσεις  του λαού και της νεολαίας  που θα συνεχίζουν να εντείνονται απέναντι  σ΄ αυτή την πολιτική μέχρι  τη συνολική ανατροπή της.  Γι ΄αυτό ενοχοποιεί ακόμη  και τις απλές εξόδους μητέρων και παιδιών  με τους ελέγχους, τις ενισχυμένες περιπολίες και παρουσία  αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές και τις πλατείες, επιβάλλοντας τη λογική :  «εγκλεισμός ή  πρόστιμο». Ο στόχος είναι προφανής:Τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης να γίνουν καθεστώς, μέρος της καθημερινής ζωής, ώστε να περνούν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές,  Το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Γι ΄ αυτό δεν είναι «μεμονωμένες άτυχες περιπτώσεις».  Είναι αναπόσπαστο μέρος της κρατικής καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να εθιστεί στην παρουσία των ομάδων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις εργατικές κινητοποιήσεις. Να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δυσκολίες της ζωής και τη δυστυχία του. περιμένοντας τους σωτήρες του.

Η επιμονή  και η εμμονή των ΜΜΕ στην προβολή μεμονωμένων σκηνών σύγκρουσης της αστυνομίας με διαδηλωτές ή με ομάδες των «γνωστών αγνώστων» που συμβαίνουν στο περιθώριο συνήθως  κάποιων εκδηλώσεων και έξω από τον όγκο μεγάλων διαδηλώσεωνόπως  αυτές στη Νέα Σμύρνη, που είχε ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού,στοχεύει στο να υπονομευτούν, να διασυρθούν και να συκοφαντηθούν οι μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών οργανώσεων κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Γι΄αυτό και τέτοια επεισόδια δεν είναι ικανά να υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεν θα δώσουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

— Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

— Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

— Οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

— Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

— Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στη συγκέντρωση των σωματείων και των Ομοσπονδιών την Τετάρτη  17 Μαρτίου στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα.

ΠΑΡΤΕ  ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΣΤΙΑ

ΜΕ  ΜΑΤ  ΚΑΙ ΒΙΑ  ΔΕ  ΒΓΑΙΝΕΙ  Η  ΠΑΝΔΗΜΙΑ  ΠΑΡΤΕ  ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΤΕ  ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αντιεκπαιδευτικό το νομοσχέδιο για την Παιδεία
O κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ