Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας συμμετείχε στη μέρα δράσης για τα ΜΜΜ

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) συμμετείχε την Πέμπτη 19/11 στη μέρα δράσης  για τα ΜΜΜ που πραγματοποίησαν οι μαζικοί φορείς στην Νέα Ιωνία.

Με εξορμήσεις στους σταθμούς του ηλεκτρικού σε Νέα Ιωνία, Πευκάκια και Περισσό ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τις γυναίκες της περιοχής για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  με τον συνωστισμό και τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας εργαζομένων και επιβατών από τον κορονοϊό.

Κάλεσε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, , που είναι τα πρώτα θύματα της “σαρδελοποίησης” των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να δυναμώσουν  την αγωνιστική διεκδίκηση για συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το λαό, επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων.

Η ανταπόκριση των εργαζόμενων ήταν θετική στο κάλεσμα του Συλλόγου. Ο Σύλλογος δίνει  συνέχεια στη δράση του με επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) παλεύει  για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Απαιτεί:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούριων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ