Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας: Βάζουμε lockdown στην πολιτική τους

Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της ΟΓΕ) στο Κέντρο Υγείας που υπάρχει στο δήμο.

Κρατώντας πανό και μοιράζοντας ανακοινώσεις, ενημέρωσαν περαστικούς και άτομα που περίμεναν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η εξέλιξη της πανδημίας.

ΒΑΖΟΥΜΕ LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού δείχνει ραγδαία επιδείνωση, με χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με ανεξέλεγκτη κατάσταση. Οι τεράστιες ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αποκαλύφθηκαν πλήρως μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά στην κατάρρευσή του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και οκτώ μήνεςδεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας– με προσλήψεις γιατρών, υγειονομικών και τεχνικό εξοπλισμό και έτσι μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας και χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, ανακοίνωσε νέο lockdown, φορτώνοντας ξανά τα βάρη στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις των επιστημόνων, των υγειονομικών και τις διεκδικήσεις των σωματείων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Βλέπει τα έκτακτα μέτρα σαν… ευκαιρία για να «τρέξει» τα αντεργατικά της σχέδια.

Η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος μας! Τα μόνα πρωτόκολλα, που τηρεί στο ακέραιο, είναι αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα, προωθεί νέα μέτρα, τις ανατροπές του αιώνα: 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες. Κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη», γιατί είναι τεράστια η δική της ευθύνη, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. (Μόνο τα προηγούμενα χρόνια κατάργησαν περίπου 10.000 κλίνες.)

Η ΦΩΝΗ “ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤIΣ ΜΑΣΚΕΣ” ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών. Πλήρης κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας
  • Μαζικά, δωρεάν τέστ για όλο το λαό
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκαπίδευση γι’ αυτές τις εβδομάδες
  • Αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της Ο.Γ.Ε.)

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ