Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού: ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι δεν βρέθηκε στη βάση δεδομένων θετικό τεστ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
(Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14234)
Στοιχεία Επικοινωνίας Συλλόγου Γονέων:
e-mail: 4odimotikosxoleioneasionias@gmail.com
facebook: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Αττικής

Νέα Ιωνία, Σάββατο, 23-1-20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αμέσως, όταν πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη κρούσματος στο σχολείο, προβήκαμε σε μία σειρά ενέργειες, ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα. Την Παρασκευή το πρωί, στις 9, μεταβήκαμε στο Δήμο, απαιτήσαμε να δούμε κάποιον αρμόδιο, τη Δήμαρχο, κάποιον Αντιδήμαρχο ή τη Γενική Γραμματέα. Οι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν ότι όλοι πηγαίνουν στις θέσεις τους μετά τις 10 το πρωί. Μετά από την πίεση που ασκήσαμε και το «κυνηγητό που ρίξαμε», μαζί με άλλα 2 μέλη του Συλλόγου μας, οι υπάλληλοι, μας ενημέρωσαν, ότι αποφασίστηκε απολύμανση στο χώρο του σχολείου, το Σάββατο το πρωί. Η απολύμανση, συνεπώς, δεν έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, έγινε κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου.

Επιμένοντας να δούμε κάποιον αρμόδιο, ώστε να θέσουμε συνολικά τα αιτήματά μας, να πραγματοποιηθούν τεστ covid-19 και να μπει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο, δεχτήκαμε την υπόσχεση ότι θα μας καλέσει η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, η οποία δεν μας κάλεσε ποτέ. Ακόμα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας που τηλεφώνησε σε μέλος του Συλλόγου μας, (όχι στο Δ.Σ. παρότι ειδοποιήθηκε) αποποιήθηκε των ευθυνών του Δήμου, λέγοντας ότι «δεν είναι αρμόδιος». Αποστείλαμε μέιλ στον ΕΟΔΥ, στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση και στην Περιφέρεια στο ειδικό τμήμα. Μιλήσαμε 4 φορές, τηλεφωνικά με τον ΕΟΔΥ, βάζοντας τα αιτήματά μας.

Ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Κυβέρνηση, το κράτος συνολικά, δηλώνει ότι δεν μπορεί να προστατέψει την υγεία των παιδιών μας.

ΙΣΩΣ ΝΑΙ – ΙΣΩΣ ΟΧΙ

Από την Πέμπτη το απόγευμα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με το διευθυντή του σχολείου και τη σχολική νοσηλεύτρια. Την Παρασκευή το απόγευμα, λάβαμε μέιλ ότι δεν υπάρχει καταγραμμένο κρούσμα σε μαθητές του σχολείου μας. Σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το διευθυντή, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε, ότι δεν βρέθηκε στη βάση δεδομένων, θετικό τεστ. Ο ΕΟΔΥ, όμως, δεν μπορεί να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Πραγματοποιήθηκε τέστ και βγήκε αρνητικό ή δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου;

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Είτε τα παιδιά μας εκτέθηκαν στον Κορωνοϊό, είτε όχι, σε κάθε περίπτωση:

  • Αν γίνονταν τεστ covid-19, προληπτικά, τακτικά πχ κάθε 14 μέρες, σε όλα τα παιδιά, όπως ζητάνε οι γονείς όλης της χώρας, θα γνωρίζαμε και για τα συγκεκριμένα παιδιά, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά της Α΄ και της Β’ τάξης, αν εκτέθηκαν στον κορωνοϊό, έγκαιρα και έγκυρα, ώστε να ληφθούν μέτρα, ναι ή όχι;
  • Αν τα τμήματα αραίωναν και είχαμε πολύ πιο λίγα παιδιά στην τάξη με αποστάσεις, θα υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια, σε κάθε περίπτωση, ναι ή όχι;
  • Αν γίνονταν απολυμάνσεις, πιο συχνά, τακτικά και όχι μόνο μετά από πίεση, πχ κάθε εβδομάδα, θα υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στα τμήματα, ναι ή όχι;

Το κράτος συνολικά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει αφειδώς την Υγεία και την Ασφάλεια των παιδιών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Έστω και τώρα προληπτικά, για κάθε ενδεχόμενο, να προσέλθουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, να γίνουν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • Να βρεθούν αίθουσες, να διαμορφωθούν και να προσληφθεί προσωπικό, ώστε να αραιώσουν τα τμήματα και να μη στοιβάζονται τα παιδιά μας.
  • Να γίνονται μαζικά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό του σχολείου.
  • Να γίνονται συχνές και τακτικά απολυμάνσεις.
  • Να υπάρχει σε όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα ικανό προσωπικό καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ