Σημαντική εσπερίδα από την Αντικαρκινική Εταιρεία με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος»

Μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ» πραγματοποίησε στη Ν.Φιλαδέλφεια η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Ν.Φιλαδελφείας – Ν.Χαλκηδόνας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης), σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής πολιτικής του γειτονικού δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε (22/01) στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ στη Ν. Φιλαδέλφεια παρουσία πλήθους κόσμου.

Τους παρευρισκομένους χαιρέτησε η κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Τοπικού δραστήριου Παραρτήματος της ΕΑΕ κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου.

Η κ. Γεωργιάδου
Η κ. Γεωργιάδου στην ομιλία της ενημέρωσε ότι ξεκινάνε οι δράσεις του Παραρτήματος για το νέο έτος με αυτήν τη σημαντική από πλευράς πρόληψης εσπερίδα για την ενημέρωση και την πρόληψη, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε άριστη συνεργασία τόσο με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής και προαγωγής δημόσιας υγείας τον κ.Χ. Γρετζελιά όσο και με την προϊσταμένη κ. Ε. Τσαπατσάρη τους οποίους και ευχαρίστησε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση στην οποία προγραμμάτισαν τις μελλοντικές τους δράσεις. Μεταξύ των τελευταίων θα είναι η εξέταση της αναπνευστικής λειτουργίας, δηλαδή η σπιρομέτρηση, στις 13/02 στο Α’ ΚΑΠΗ και μια πολύ ωραία ημερίδα στις 19/02 και αφορά την ασφάλεια και την υγεία της εργασίας σαν μοχλό ανάπτυξης για την κοινωνία, από την «Επιστημονική ένωση συμβούλων τεχνικών ασφαλείας Ελλάδος».

Κατόπιν, η ομιλήτρια ενημέρωσε ότι ο κ. Φιλόπουλος, ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει τους εκλεκτούς καλεσμένους, τονίζοντας ότι συμμετέχουν επιστήμονες που έχουν ως κοινό γνώρισμα την αναγνώριση της κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς στον πάσχοντα άνθρωπο. Έπειτα ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές για την παρουσία τους, καθώς και την εξαιρετική χορωδία της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου με την διακεκριμένη μαέστρο- μουσικό κ. Μαρία Χάντζαρη που θα κλείσει μουσικά την εσπερίδα, στέλνοντας με τον δικό της τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Στη συνέχεια η ομιλήτρια τόνισε: «Η Ελληνική αντικαρκινική εταιρία χρόνια τώρα με τους αγώνες της ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης που αποτελούσε τον φτωχό μέχρι πρότινος συγγενή της υγείας και μάλιστα στην πατρίδα του Παπανικολάου. Πάνω στα αποτελέσματα και συμπεράσματα που ανέδειξαν αυτοί οι αγώνες της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι να οικοδομηθεί και να αποπερατωθεί σε γερές βάσεις το εθνικό σύστημα υγείας στην νέα δεκαετία που διανύουμε. Εμείς οι γυναίκες ας φροντίσουμε την υγεία μας, ας αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα κατάματα, με θάρρος και αισιοδοξία».

Η κ. Γεωργιάδου ολοκλήρωσε την ομιλία της με την ελπίδα η νέα πρόεδρος της δημοκρατίας να σταθεί δίπλα στην Αντικαρκινική εταιρεία, όπως έκανε και ο προκάτοχός της κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Mεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε από το Δ.Σ. του Ενιαίου Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας Ν.Ι.Φ.Η.Μ την Αντιπρόεδρο κ. Μοσχούλα Μπέστα και την Γ.Γ.κ. Πόπη Μπολώτη.

Ακολούθησαν οι παρακάτω ομιλίες:

ΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Ευάγγελος Φιλιπόπουλος
Καρκίνος μαστού
Τι μπορούμε να κάνουμε. Που βρισκόμαστε σήμερα.
Ευάγγελος Φιλόπουλος: Χειρουργός, Διευθυντής κλινικής μαστού Ευρωκλινικής (τέως Διευθυντής Κλινικής μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”) και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας & HPV λοιμώξεων.
Διαχείριση – θεραπεία
Δημήτριος Παπαθεοδώρου: Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικού τμήματος Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”.

Καρκίνος των ωοθηκών και του ενδομητρίου.
Πρόληψη συμπτώματα θεραπεία.
Κωνσταντίνα Μπακαλιάνου: dr. μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος. Δ/ντής ΕΣΥ Γ.Ν.Α. Κωνσταντοπούλειο (Αγία Όλγα).

Καρκίνος Παχέος Εντέρου.
Διαστάσεις του προβλήματος και τρόποι αντιμετώπισής του.
Δημήτρης Δημητρουλόπουλος: Αν. Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας και κέρασμα.

*η εφημερίδα μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr ήταν όπως πάντα εκ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης του Παραρτήματος της ΕΑΕ.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Εμμανουηλίδου
Φωτό: IONIANET.gr και EAE (Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ)

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ