Συνέντευξη με την υποψήφια δημ. σύμβουλο, κα Έρρικα Βλαχαντώνη

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, κα Έρρικα Βλαχαντώνη απαντά σε ερωτήσεις της IONIANET…


κ. Βλαχαντώνη, τι σας ωθεί να ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης μας και ειδικότερα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος;
Γνώρισα τον Παναγιώτη Μανούρη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα με την παράταξη που ηγείτο , τη Δημιουργία Αλληλεγγύη. Στην αρχή προβληματίστηκα για το αν θα έπρεπε να το κάνω, δεδομένου ότι ασκώ ελεύθερο επάγγελμα και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Αποφάσισα εν τέλει να ενταχθώ στην ομάδα του Π. Μανούρη, αφού είδα ότι υπήρχε όραμα για την πόλη μας και πρόθεση υλοποίησης αυτού , μεθοδολογία και οργάνωση  για την επιτυχία του αλλά και μεγάλη ορμή από τον ίδιο για την ευόδωση των στόχων του. Με ενδιαφέρει ο τόπος που ζω και δραστηριοποιούμαι να εξελίσσεται και να προοδεύει, προσφέροντας με σύγχρονα μέσα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του στους δημότες του. Ζώντας στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλογρέζας από το 1999, είχα αντιληφθεί ότι κάθε χρόνος που περνούσε ήταν ίδιος με τον προηγούμενο και χειρότερος, χωρίς να γίνονται κάποια έργα τα οποία θα οδηγούσαν στην αλλαγή της εικόνας της περιοχής μου προς το καλύτερο. Εικόνες παρατημένης περιοχής, βουβής από ζωή και διάχυτη στην αέρα της η μιζέρια. Μ αρέσει να κοιτώ γύρω μου και να βλέπω εικόνες περιποιημένου χώρου , καθαρού , ευχάριστου και το κυριότερο λειτουργικού. Μια κούνια και παρατημένα δένδρα ή φράχτες δεν καταδεικνύουν την έννοια της πλατείας. Έλλειψη χώρων πρασίνου και χώρων που θα χρησιμοποιούντο από εμάς για τη βόλτα μας,  για να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας δεν υπήρχαν , και αν υπήρχαν δεν σε κράταγαν αλλά σε έδιωχναν. Έλλειψη καλαισθησίας και νοικοκυροσύνης παντού.

Με την υποψηφιότητά μου ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη , ευελπιστώ να μετέχω ενεργά στην αναμόρφωση της περιοχής μου και εν γένει του Δήμου της Ν.Ιωνίας και συνακάλουθα στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν μ αρέσει να είμαι παρατηρητής των πεπραγμένων αλλά θέλω να είμαι ενεργή πολίτης , να έχω εμπεριστατωμένη άποψη την οποία  θα είμαι σε θέση να την υποστηρίζω με επιχειρήματα.

 Ποια είναι τα θέματα που σας ευαισθητοποιούν και θα μπορούσατε να προσφέρετε στην επίλυσή τους;
Ως γυναίκα και μητέρα αλλά και έχοντας βιώσει το πρόβλημα της αδυναμίας της ψυχής σε αγαπημένο μου άνθρωπο, πιστεύω ότι με ευαισθητοποιεί οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με τα παιδιά , τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με τον υπερευαίσθητο ψυχικό κόσμο. Σαν άνθρωπος και σα νομικός  θα ήθελα να αισθάνονται ασφαλείς στο Δήμο μας και προέχει η Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσει και σε αυτούς το αίσθημα ασφάλειας.

Γνωρίστε μας την Έρρικα, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας;
Πιστεύω ότι το βασικό μου χαρακτηριστικό είναι η επιμονή στην επιδίωξη των στόχων μου. Σα χαρακτήρας δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στο πρόβλημα και να περιμένω τη λύση από άλλους. Βιώνω το πρόβλημα και απαιτώ να βρω τη λύση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της απόφασής μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μαθαίνω από αυτό. Δεν στρουθοκαμηλίζω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα . Δεν μου αρέσει η ανάλωση χρόνου σε μη ουσιαστικά θέματα και δεν με κουράζει η απώλεια χρόνου σε επίλυση θεμάτων .

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας επιλογές: α)συγγραφέας, β)κινηματογραφικό ή θεατρικό έργο, γ)τραγουδιστής ή ηθοποιός, δ)τηλεοπτική σειρά, ε)μουσική;
Δυστυχώς λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχω ως μητέρα και επαγγελματίας, ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος και προσπαθώ να τον αξιοποιήσω δημιουργικά και ευχάριστα ταυτόχρονα , είτε βλέποντας φίλους, είτε πηγαίνοντας θέατρο ή σινεμά που τα λατρεύω και τα δύο , είτε έναν περίπατο στην εξοχή προτιμώντας τη θάλασσα η οποία και με ηρεμεί σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Μ’ αρέσουν οι αστυνομικές και κοινωνικές ταινίες αλλά και οι ταινίες με έξυπνο χιούμορ. Τις καλοκαιρινές διακοπές τις συνδυάζω με διάβασμα βιβλίων και μ αρέσει να ταξιδεύω μαζί τους. Αγαπημένοι μου έλληνες συγγραφείς είναι ο Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Βασιλικός, Ιάκωβος Καμπανέλης, Χρίστος Χωμενίδης , Μάρω Βαμβουνάκη, Άλκη Ζέη, Πηνελόπη Δέλτα και φυσικά ο αγαπημένος φίλος Βαγγέλης Κούτας κ.α. Από Ξένους συγγραφείς μ’ αρέσουν ο Ιρβιν Γιαλομ ,Κάφκα,  Τζώρτζ Οργουελ, Πάολο Κοέλιο, Ρόζαμουντ Πίλτσερ κ.α. Μου αρέσουν όλα τα είδη της μουσικής ανάλογα με τη διάθεσή μου και το χώρο που βρίσκομαι.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ