Σύσκεψη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τους συνταξιούχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/4/2019

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους συνταξιούχους, την Τρίτη 16/4/19 στο συνεδριακό κέντρο της Ν. Ιωνίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κατιμερτζόγλου ανέπτυξε το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχει βασικό προσανατολισμό την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών, από την επίθεση που δέχονται, τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε στην αποδοχή από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία των τεράστιων περικοπών από την κυβέρνηση, στη χρηματοδότηση των  δήμων  και των σχολείων που ξεπερνούν το 62%, τις περικοπές στις δαπάνες για την  υγεία, και την πρόνοια.

Μίλησε για την κατακρεούργηση των συντάξεων, την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και τη μείωση των εισφορών των βιομηχάνων για να γίνουν ποιο ανταγωνιστικοί,  την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, την αύξηση των φαρμάκων κατά 40% τα τελευταία χρόνια αλλά και την διεύρυνση του αριθμού των φαρμάκων που τίθενται εκτός λίστας αναγκάζοντας συνταξιούχους και εργαζόμενους να τα πληρώνουν από τη τσέπη τους.

Ανέδειξε πως αυτή η πολιτική υπαγορεύεται από την ευρωπαϊκή ένωση και τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών και συνεπικουρείται από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου με στόχο να στηριχτούν τα κέρδη ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Γι’ αυτό το λόγο, οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε διαφορετικό από τις παρατάξεις των Μανούρη, Θωμαϊδου και Κουκουλάρη.

Ιδιαίτερα αποκάλυψε τον τρόπο που η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ (Γκότση) υπηρετεί αυτή την πολιτική, βάζοντας φόρους και ανταποδοτικά τέλη σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, στον αθλητισμό τον πολιτισμό, στο ωδείο, στους παιδικούς σταθμούς τίποτα δεν είναι δωρεάν. Και πως όποιος δεν καταφέρει να πληρώσει στέλνει το ραβασάκι στην εφορία και τις τράπεζες οι οποίες προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών και λογαριασμών.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή συσπείρωση Κ. Κατιμερτζόγλου κάλεσε τους συνταξιούχους, στην ενιαία επίθεση που δέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της Ν.Δ ,και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τους υποψηφίους τους σε Ευρωβουλή, Περιφέρεις, Δήμους και στο δήμο της Ν.Ιωνίας να απαντήσουν και αυτοί ενιαία  υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους,  περιφέρειες   και την Ευρωβουλή  για να δώσουμε αποφασιστικό χτύπημα στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ