Σκληρή απάντηση «Ενότητας» σε δημοτική αρχή

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Η σημερινή ανακοίνωση της Δημάρχου μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί. Ωστόσο η μόνιμη παραποίηση της αλήθειας, η οποία παρεπιδημεί στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας τους τελευταίους μήνες, μόνο σκεπτικισμό και θλίψη μπορεί να προκαλέσει.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ είχε καταθέσει έγκαιρα έγγραφο στις 30 Μαρτίου στο πρωτόκολλο του Δήμου με τις απόψεις και τις θέσεις της για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως επειδή κάποιοι στη δημοτική αρχή αποδεικνύονται «ξεχασιάρηδες», υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας είχε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή συγκάλεσε δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο με θέματα ελάσσονος σημασίας για την εποχή(εκτός από το όγδοο θέμα της ημερήσιας διάταξης).

Συγκεκριμένα η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου περιελάμβανε τα ακόλουθα θέματα (είναι υπογραμμισμένα):

  1. Έξι (6) κοπέςδέντρωνμεημερομηνίααιτήσεωναπό 15/11/2019 έως 18/12/2019, όπου ακόμα και αν υπήρχαν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για το κόψιμο των δέντρων, έχουν ήδη περάσει πάνω από 3 μήνες.
  2. ΈκτακτηεπιχορήγησηαπότοΥπουργείοΕσωτερικώντωνσχολικώνεπιτροπώνγιακάλυψηδαπανώνθέρμανσης το οποίο έχει κατατεθεί από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων από τις 27/12/19, όπως φαίνεται και από το έγγραφο με α.π. 37973 που επισυνάπτεται στην εισήγηση. Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή δεν συγκάλεσε Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο για σχεδόν ενάμιση μήνα επικαλούμενη την έλλειψη θεμάτων, ενώ τη σύγκλιση των έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων είχε αιτηθεί η αντιπολίτευση. Όταν αποφάσισε, επιτέλους, να καλέσει τακτικό Δημοτικό συμβούλιο κατόπιν απαίτησης από την αντιπολίτευση, στα μέσα Φεβρουαρίου, το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη. Η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να εισάγει το θέμα της επιχορήγησης των σχολείων (για τη θέρμανση) την περίοδο που ήταν τα σχολεία ανοικτά και το θυμήθηκε τώρα με κλειστά σχολεία.
  3. ΠρότασηυπαγωγήςτηςσυντήρησηςτωνλεωφόρωνΟμορφοκκλησιάςΚύμηςκαιΣπ. ΛούηστηναρμοδιότητατηςπεριφέρειαςΑττικής. Θεωρούμε πως η δημοτική αρχή μπορούσε να περιμένει για την υπαγωγή αυτού του έργου στην περιφέρεια σε κάποιο άλλο Δημοτικό συμβούλιο.
  4. Προτελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει το καθόλα σωστό και επίκαιρο θέμα για απαλλαγήτωνπληγηθεισώνεπιχειρήσεωναπότέληκαθαριότητας, φωτισμούκαιτέληκοινόχρηστωνχώρωνλόγωτηςπανδημίαςκαιτωνμέτρωναπαγόρευσηςκυκλοφορίας. Στηρίζουμε το μέτρο και θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες παροχές που μπορεί ο Δήμος να προσφέρει στην κατεύθυνση της ανακούφισης των δημοτών. Ενδεικτικά η παράταξή μας είχε ζητήσει εγγράφως τη μη καταβολή τροφείων στο νομικό πρόσωπο ΚΕΒΡΕΦΟ. Τονίζουμε ότι η απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών είναι δεδομένη με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την 21η Μαρτίου!!!.
  5. Και για το τέλος το καλύτερο!!!

Τελευταίο θέμα, η εισήγηση για αποζημιώσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου (ΚΕΒΡΕΦΟ και ΟΠΑΝ)

Η αλήθεια είναι πως η Δημοτική αρχή δεν μας έχει συνηθίσει στο να συγκαλεί συχνά Δημοτικά Συμβούλια. Γενικά δεν μας έχει συνηθίσει σε δημοκρατικές διαδικασίες. Μας έχει συνηθίσει όμως, σε εντολές, διαταγές και δελτία τύπου του Δήμου που βγαίνουν από την ιστοσελίδα της παράταξης(!).

Το μυστήριο λύθηκε. Στο τελευταίο θέμα βρίσκεται το μυστικό της απρόσμενης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά φαίνεται ότι το μόνο βασικό θέμα για το οποίο συγκάλεσε η Δήμαρχος Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η πρόταση για αποζημιώσεις στους προέδρους, αντιπροέδρους και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων ΚΕΒΡΕΦΟ και ΟΠΑΝ.

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που διανύει ο Δήμος αλλά και η χώρα συνολικά, είναι τελείως παράδοξο να μην ασχολείται το Δημοτικό Συμβούλιο με μέτρα ανακούφισης δημοτών και μέτρα στήριξης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά να ασχολείται με τις αποζημιώσεις των αιρετών της παράταξης της Δημάρχου.

Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή εσκεμμένα παραποιεί την αλήθεια παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια εποχή που οι δημότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Είναι καιρός για τη Δήμαρχο να αντιληφθεί ότι τέτοιες δηλώσεις και ανακοινώσεις είναι ανεπίτρεπτες.

Για την Δημοτική Παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ»
η Γραμματεία της Παράταξης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΛΙΛΙΑΝ ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ, ΟΛΓΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, ΟΛΓΑ ΑΚΙΑΝΙΔΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ