Στην Αγ. Αναστασία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι. Μητρόπολης Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλ/φείας

Το απόγευμα της Κυριακής (22/12) στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας, στον Περισσό, παρουσία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών κ.κ. Γαβριήλ (Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου) και Μακαρίου (Ανέων), πραγματοποιήθηκε μία σεμνή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της οικείας Μητρόπολης, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αναστασίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο θεολογικό περιεχόμενο όσο και στο βαθύτερο νόημα του εορτασμού της γεννήσεως του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με την Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.

Αμέσως μετά ακολούθησε το εορταστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα ερμηνευμένα από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Χάρη Νταραβάνογλου, ενώ ξεχωριστή αίσθηση η εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας.

Ακόμη, οφείλουμε να σημειώσουμε πως στο ενδιάμεσο των μουσικών δρώμενων, προς τιμή του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη διαβάζονταν αποσπάσματα διηγημάτων του.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, καθώς και αρκετοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων της πόλης.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ