Τη Νέα Ιωνία επισκέφθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος

Το πρωί της Κυριακής (2/6), στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογρέζα, η Νέα Ιωνία υποδέχτηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σεβασμιότατο κ.κ. Ελπιδοφόρο, η τελετή ενθρόνισης του οποίου πρόκειται να γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου (22/6) στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως προεξήρχε της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργώντας μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες κ.κ. Μάξιμο (Ιωαννίνων), Μακάριο (Ανέων) και Κωνσταντίνο (Σιγκαπούρης) και άλλους ιερείς.


Ο κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ
Μετά από το τέλος της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ δια λόγου καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, καθώς και τους άλλους Ιεράρχες, εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ελπιδοφόρο και ακόμη καλωσόρισε τον παρόντα Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια προσέφερε στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ένα αντίγραφο της Παναγίας της Βουρλιώτισσας (την οποία είχαν φέρει από τις πατρογονικές τους εστίες στη Νέα Ιωνία οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν σε αυτήν) αναφωνώντας: «Άξιος», επιφώνημα το οποίο επανέλαβαν δια βοής οι παριστάμενοι στον ναό πιστοί. 


Ο κ.κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
Ακολούθως, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε «στους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις υπόλοιπες Εκκλησίες, καθώς και στον γενικότερο ρόλο της στα εκκλησιαστικά ζητήματα», ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ για τη φιλοξενία, τονίζοντας τους μεταξύ τους εγκάρδιους φιλικούς δεσμούς από την εποχή που ήταν διάκονοι, κι ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής, επισημαίνοντας την ισχύ της.

Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως εξερχόμενος του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στα Μ.Μ.Ε. πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που υποδεχόμαστε σήμερα στη Νέα Ιωνία τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Είναι ένας άξιος Ιεράρχης, ο οποίος αναλαμβάνει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Οι ελπίδες όλων μας, η αγάπη όλων μας τον συνοδεύει στο δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει να διακονήσει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και με αυτόν τον τρόπο να επαναβεβαιώσει την ενότητα της Εκκλησίας. Του εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει.». 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Τέλος, την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτές, ο πρόσφατα εκλεγένος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι μικρασιατικών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής (Σημ.: Παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης», μέλη της οποίας παρέστησαν τιμητικά στον Ιερό Ναό φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, όπως και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας “Σινώπη” που εκπροσωπήθηκε από μέλη του), καθώς και πλήθος κόσμου.

Παναγιώτα ΣούγιαΚάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here