Στην ευαισθητοποίηση για τα ΑμΕΑ αφιερωμένη η Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ευαισθητοποίηση για τα ΑμΕΑ αφιερωμένη η Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Στα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο ζωής τους στην σύγχρονη εποχή, από την απλή καθημερινότητα, έως τις επιπλέον δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, ήταν αφιερωμένο μέρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Για πέντε ημέρες, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων της πόλης, φιλοξενήθηκαν εναλλάξ στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» όπου τους υποδέχθηκε ο Ηρακλειώτης χρυσός παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, προκειμένου να τους μιλήσει για την ζωή με αναπηρία, πώς ξεπερνιούνται τα προβλήματα – σε σημείο μάλιστα, όπως ο ίδιος, να μπορείς να πρωτεύεις στην ενασχόλησή του – και, βέβαια, πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να έχουν τα ΑμΕΑ ίσες ευκαιρίες στις τοπικές κοινωνίες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, για λίγες στιγμές, πως είναι η ζωή με αναπηρία, κυρίως όμως πως μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα με τη δύναμη της θέλησης και την κατάλληλη εκπαίδευση και υποδομή. Μαζί με τον Μάκη Καλαρά έπαιξαν μπάσκετ με αμαξίδιο, goalball, boccia, table tennis και sitting βόλεϊ.

Την δράση στήριξε η BIC, οι άνθρωποι της οποίας μοίρασαν δωράκια στους μαθητές στο τέλος κάθε ημέρας και χορήγησαν είδη γραφικής ύλης στα σχολεία που συμμετείχαν.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ