Στην κορυφή το τμήμα ενόργανης γυμναστικής του Ο.Φ.Ν.Ι.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Φ.Ν.Ι. – ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Είναι γεγονός πως η ενόργανη γυμναστική βοηθάει όλο το σώμα των αθλητών να αποκτήσει δύναμη, ευλυγισία, μυϊκή προσαρμογή, ευκινησία και αυτοπεποίθηση, προσφέροντας παράλληλα ψυχαγωγία και χαρά στον αθλούμενο. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο παλιό, δημοφιλές και εντυπωσιακό άθλημα της αγωνιστικής γυμναστικής. Τα αγωνίσματα των ανδρών είναι: ασκήσεις εδάφους, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο και μονόζυγο, ενώ τα αγωνίσματα των γυναικών είναι: άλμα, δίζυγο ή ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας και ασκήσεις εδάφους.

Και στη Νέα Ιωνία, στον τομέα της ενόργανης γυμναστικής, κάτι εξαιρετικά καλό γίνεται στον δεύτερο όροφο της οδού Ιφιγενείας, στον αριθμό 63, όπου καθημερινά δεκάδες αθλητές και αθλήτριες, με την καθοδήγηση έμπειρων και ικανών προπονητριών, μυούνται στα αγωνιστικά μυστικά του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής, θέτοντας συνεχώς υψηλούς στόχους για την επίτευξη πανελλήνιων ακόμη και παγκόσμιων διακρίσεων μέσα από τις τάξεις του αντίστοιχου τμήματος του Ομίλου Φίλων Νέας Ιωνίας (Ο.Φ.Ν.Ι.), το οποίο αισίως έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα αγωνιστικής παρουσίας, αποτελώντας σημαντικότατο κομμάτι της συνολικά 93χρονης ιστορίας του Ιωνιώτικου συλλόγου.

Η «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» επισκέφτηκε τον χώρο που χρησιμοποιεί ως γυμναστήριο η ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής του Ο.Φ.Ν.Ι., όπου είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με παράγοντες, προπονητές και, φυσικά, μικρούς αθλητές και αθλήτριες εν ώρα δράσης, με στόχο να γνωστοποιήσουμε στους συμπολίτες μας  -και όχι μόνον- την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στο συγκεκριμένο τμήμα του Ο.Φ.Ν.Ι. αλλά και να ενημερώσουμε τους πολιτικούς υπεύθυνους της πόλης για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η ομάδα, καθώς και να τους υπενθυμίσουμε την υποχρέωσή τους για παροχή αμέριστης βοήθειας και άμεσων λύσεων σε τυχόν προβλήματα, που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία του συλλόγου, όπως το ζήτημα της ανανέωσης της σύμβασης χρήσης του γυμναστηρίου, ώστε το όνομα της Νέας Ιωνίας να συνεχίσει να ακούγεται παντού για ωφέλιμο λόγο.


Ο κ. ΚΑΡΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχικά, λοιπόν, μιλήσαμε με τον Έφορο του Τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του Ο.Φ.Ν.Ι., κ. Βαγγέλη Καρεντζόπουλο, ο οποίος μας ανέφερε πως: «Είμαι υπεύθυνος στο τμήμα της ενόργανης γυμναστικής του Ομίλου Φίλων Νέας Ιωνίας και μέλος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας κι ακόμη διετέλεσα επί 10 χρόνια Έφορος Εθνικών Ομάδων στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.). Το τμήμα της ενόργανης γυμναστικής του Ομίλου Φίλων Νέας Ιωνίας ξεκίνησε εδώ και 50 χρόνια. Το ιδρύσαμε εγώ μαζί με κάποιους άλλους Ιωνιώτες, όπως ήταν ο συγχωρεμένος Όμηρος Ραφτόπουλος. Τότε, οι πρώτοι σύλλογοι ενόργανης γυμναστικής που υπήρχαν στην Αττική ήταν: ο Ζ.Α.Ο.Ν. της Κηφισιάς, εμείς και ο Γ.Α.Σ. «Ειρήνη» Περιστερίου.

Στις καλές εποχές του αθλήματος, την περίοδο που μεγαλουργούσε μεταξύ άλλων πολλών η Νάντια Κομανέτσι, είχαμε πολλά παιδιά στον σύλλογο και διαθέταμε πολύ καλές ομάδες σε κάθε αγωνιστική κατηγορία, κατακτώντας πρωταθλήματα Ελλάδας για πολλά χρόνια. Πάντοτε είχαμε αρκετά παιδιά στην Εθνική Ομάδα, όπως τον Λευτέρη Κοσμίδη, ο οποίος υπήρξε και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο έδαφος. Από εδώ είχε περάσει και ο Βλάσης Μάρας, αλλά και πολλοί σύλλογοι έχουν προπονηθεί στον χώρο μας, γιατί διαθέταμε τις κατάλληλες προδιαγραφές αίθουσας και οργάνων. Τα όργανα που έχουμε είναι πολύ καλά, ιδανικά για πρωταθλητισμό, τα οποία έχουν λίγοι σύλλογοι στην Ελλάδα, οι οποίοι κάνουνε πρωταθλητισμό. Πρόκειται για αμερικάνικα όργανα υψηλών προδιαγραφών και υψηλού κόστους. Θα έλεγα πως στον χώρο μας υπάρχει μια μεγάλη περιουσία σε όργανα. Στον χώρο αυτόν είμαστε 30 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από πρωταθλήματα έχουμε κατακτήσει και πολλά κύπελλα και άλλες διακρίσεις. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια με την κρίση μειώθηκε ο αριθμός των αθλητών μας. Παρόλα αυτά διατηρούμε ενεργά όλα μας τα τμήματα (παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και αντρών-γυναικών) και επιπλέον έχουμε και ομάδα αρχαρίων παιδιών, έως τεσσάρων ετών, από τα οποία προσδοκούμε να στελεχώσουμε τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες. Σήμερα, έχουμε περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες, διασκορπισμένους σε όλες τις κατηγορίες. Όμως, πλέον ζούμε σε δύσκολες εποχές και δυσκολευόμαστε να συμπληρώνουμε εύκολα ομάδες σε κάθε κατηγορία, όπως συνέβαινε πριν από πέντε με δέκα χρόνια, που είχαμε πλήρεις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.».

Επίσης, ο κ. Καρεντζόπουλος διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα παιδιά που είναι στις κατηγορίες αρχαρίων, τα οποία αθλούνται τρεις φορές την εβδομάδα, πληρώνουν μια συνδρομή περίπου 35 Ευρώ τον μήνα. Μέσα από αυτά επιλέγουμε παιδιά που μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Κάθε χρόνο ξεχωρίζουμε 4-5 παιδιά, από ηλικίες κάτω των 5 ετών, για να μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, για τα οποία χρειάζεται πλέον προπόνηση περίπου 4 ώρες κάθε ημέρα (και τα Σαββατοκύριακα), συνήθως από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ. Σήμερα, το τεχνικό μας «τιμ» αποτελείται από 5 προπονήτριες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόοδο περίπου 100 αθλητών και αθλητριών. Βέβαια, κάποτε είχαμε 12 και 14 προπονητές, όμως τότε είχαμε 200-300 παιδιά στο δυναμικό μας.».

Ακολούθως, ο κ. Καρεντζόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων πως:»Επειδή κάνουμε πρωταθλητισμό έχουμε πολλά και ακριβά όργανα, τα οποία μετά βίας χωράνε στην αίθουσά μας.» και ακόμη τόνισε πως: «Δείχνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στην ασφάλεια των αθλητών και των αθλητριών μας, χρησιμοποιώντας στρώματα και ζώνες ασφαλείας όπου απαιτούνται, κι ακόμη οφείλω να αναφέρω πως όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αγώνες είναι ασφαλισμένα.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καρεντζόπουλος ανέφερε πως: «Τα πράγματα πλέον είναι οικονομικά δύσκολα και ο σύλλογος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην εντέλεια. Φυσικά, όσο μπορούν μας βοηθούν τόσο ο Πρόεδρός μας κ. Θανάσης Κοντογεώργος, όσο και ο κ. Παντελής Χατζηιωάννου, οι οποίοι αγαπάνε έμπρακτα την ενόργανη γυμναστική. Όμως, ο Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία δεν βοηθάει όπως παλιά, καθώς υπάρχουν μεγάλες περικοπές στα κονδύλιά της. Επίσης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας διαχρονικά μας βοηθούσε, όπως με τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του γυμναστηρίου μας. Ο Δήμος, λοιπόν, βοηθούσε και βοηθάει όσο μπορεί. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι ένας σύλλογος σαν τον Ο.Φ.Ν.Ι., ο οποίος έχει ένα τμήμα ενόργανης γυμναστικής που βγαίνει πρώτο στην Ελλάδα, έχει καλές προϋποθέσεις και προδιαγραφές για να βγάλει πρωταθλητές, χρειάζεται μία πιο ουσιαστική και μεγαλύτερη βοήθεια από τον Δήμο, δηλαδή, από τον Ο.Π.Α.Ν., ο οποίος πρέπει να δει πιο σφαιρικά την περίπτωσή μας και να μας βοηθήσει περισσότερο, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι, οι οποίοι έχουν κάποιες ομάδες, που δεν είναι σαν τον Ο.Φ.Ν.Ι.. Και, βέβαια, οφείλω να τονίσω πως βοηθάνε πάρα πολύ οι γονείς, καθώς θέλει μεγάλη προσπάθεια να φέρνουν τα παιδιά τους καθημερινά για 4 ώρες, συν τις άλλες υποχρεώσεις που έχουνε, και κάνουν πολλές ακόμη θυσίες, όπως οικονομικές, φροντίζοντας για τις φόρμες, τα παπούτσια και τα άλλα έξοδα των παιδιών τους. Επίσης, μας βοηθάει πολύ και ο κ. Θανάσης Βλάχος, όπως βοηθάει και όλος ο σύλλογος, ίσως όχι τόσο όσο θα έπρεπε, γιατί όσο ανεβαίνεις επίπεδο στην ενόργανη χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις, όπως καλύτερα όργανα, καλύτερο σκάμμα κ.τ.λ…», ενώ ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά πως: «Αναμένεται τον Σεπτέμβριο να συζητήσουμε με τη νέα Δήμαρχο, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς το συμβόλαιό μας για την αίθουσα λήγει στο τέλος του 2019, το οποίο μέχρι τώρα το ανανεώναμε κάθε δύο χρόνια, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.».


Η κ. ΓΚΡΙΓΚΟΡΑΣ
Επίσης, η αρχιπροπονήτρια του συλλόγου, κ. Χριστίνα – Ελένα Γκριγκόρας, δύο φορές Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική με την Εθνική Ομάδα της Ρουμανίας (χρυσό το 1984 στο Λος Άντζελες και ασημένιο το 1980 στη Μόσχα, όντας συναθλήτρια της Νάντια Κομανέτσι), η οποία κατέκτησε και 4 μετάλλια (ένα χρυσό, 2 ασημένια και ένα χάλκινο) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1981 στη Μαδρίτη, μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι στην Ελλάδα 29 χρόνια. Τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύω εδώ, στον Ο.Φ.Ν.Ι., και εκ των αποτελεσμάτων μας μπορώ να πω ότι πάμε πολύ καλά. Μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε, έχοντας ως στόχους μας πάντοτε να είμαστε ψηλά στο άθλημά μας. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε καλύτερες προπονητικές συνθήκες θα πετυχαίναμε πολύ περισσότερες διακρίσεις, καθώς από ένα σημείο και μετά χρειάζονται καλύτερες εγκαταστάσεις για να επιτευχθούν ανάλογες διακρίσεις, τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.».


Η κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ακόμη, μας μίλησε και η προπονήτρια του συλλόγου, κ. Κική Αθανασίου, η οποία μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Κάνουμε μία καλή προσπάθεια, τόσο με τα αγόρια όσο και με τα κορίτσια. Έχουμε πάει αρκετά καλά. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε πρωτιές στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο στα ομαδικά και στα σύνθετα ατομικά, όσο και στα όργανα. Φέτος, τα αγόρια βγήκαν πρώτοι στο ομαδικό, στο σύνθετο ατομικό και στη μεγάλη κατηγορία, πήρανε πρωτιές σε όργανα και άλλα παιδάκια πλασαριστήκανε σε τρίτες και τέταρτες θέσεις. Το ίδιο συνέβη και με τα κορίτσια, τα οποία βγήκανε πρώτες στο ομαδικό, ενώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μία αθλήτριά μας πήγε πάρα πολύ καλά, παρά κάποια ατυχία που είχε, παίρνοντας σε δύο όργανα ισάριθμα ασημένια μετάλλια.».

Επίσης, η κ. Αθανασίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουμε και του χρόνου και ότι θα έχουμε καλή πορεία. Την περίοδο αυτή μας απασχολεί το αν θα έχουμε και στη συνέχεια την αίθουσα, καθώς φέτος λήγει η σύμβαση χρήσης της. Είναι αλήθεια πως ο προηγούμενος Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, μας βοήθησε, ανανεώνοντάς μας το συμβόλαιο χρήσης της αίθουσας μέχρι το τέλος του 2019. Ευελπιστούμε ότι θα ξανά ανανεωθεί, για να έχουμε στέγη, καθώς δεν έχουμε άλλη λύση εκτός από αυτήν.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δεν έχουμε πρόβλημα ωρών, καθώς κάνουμε προπονήσεις όσον χρόνο χρειαζόμαστε, όμως εκεί που χρειαζόμαστε επιπλέον βοήθεια είναι στη συντήρηση των οργάνων. Εμείς κάναμε μία προσπάθεια και συντηρήσαμε ό,τι μπορέσαμε. Δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές επιχορηγήσεις. Έχουν κοπεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.», ενώ στο ερώτημά μας: «Τι σας λείπει για να κάνετε ακόμη καλύτερα τη δουλειά σας;», η κ. Αθανασίου απάντησε πως: «Εμείς, όπως και να έχει, θα κάνουμε τη δουλειά μας. Το ζήτημα είναι να είναι καλύτερες οι συνθήκες για τα παιδιά. Για να φτιαχτεί ένα στρώμα που έχει σκιστεί χρειάζεται περίπου διακόσια ευρώ. Δεν είναι εύκολο να καλύπτουμε μόνοι μας όλα αυτά τα έξοδα ή από τη βοήθεια των γονιών, καθώς οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Αυτό το κατανοούμε και δεν ζητάμε καινούργια όργανα, αλλά μια βοήθεια στη συντήρηση των υπαρχόντων.». Τέλος, ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, τόνισε πως: «Βασική επιδίωξή μας είναι να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, έτσι ώστε να την κάνουμε καλύτερη, για να μπορούμε να βγάζουμε πρωταθλητές, αλλά και να έρθουνε περισσότερα παιδιά στον σύλλογο.».


ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ
Παράλληλα με τη συζήτησή μας με τον κ. Καρεντζόπουλο και τις κ.κ. Γκριγκόρας και Αθανασίου, παρακολουθούσαμε την προπόνηση αθλητών και αθλητριών του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του Ο.Φ.Ν.Ι., θαυμάζοντας τα παιδιά για τις άρτια εκτελεσμένες ασκήσεις τους και, φυσικά, μιλήσαμε με αρκετά από αυτά, σε μια προσπάθεια να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για εκείνα.

Έτσι, αρχικά μιλήσαμε με τις δεσποινίδες: Διδώ, Νεφέλη, Ραφαηλία και Εβελίνα, διαπιστώνοντας μέσα από τις απαντήσεις τους την αγάπη και το πάθος τους για το άθλημα που επέλεξαν.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις μας και οι ποικίλες απαντήσεις των κοριτσιών:

IONIANET: Για ποιον λόγο κάνετε ενόργανη γυμναστική;

«Μ’ αρέσει πάρα πολύ από μικρή, που παρακολουθούσα γυμναστική. Αν και το δοκίμασα πολύ αργά, με τράβηξε το συγκεκριμένο άθλημα.», μας είπε η μεγαλύτερη κοπέλα, ηλικίας 17,5 ετών.

Άλλη απάντηση που λάβαμε ήταν πως: «Έβλεπα που αθλούταν η αδερφή μου και μου άρεσε και εμένα. Είναι ένα άθλημα που δεν το κάνουν πολλοί, και γι’ αυτό είναι ξεχωριστό. Εγώ κάνω ήδη 11 χρόνια ενόργανη.».

Επίσης, τα κορίτσια μας είπαν με έκδηλη περηφάνια πως: «Έχουμε πετύχει αρκετές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.», καθώς και πως: «Δεν θα σταματήσουμε να αθλούμαστε.», πεποίθηση που φαίνεται στο βλέμμα τους.

Επίσης, μιλώντας μας για τα μελλοντικά τους σχέδια μάθαμε πως: «Τα σχέδια κάθε αθλητή είναι σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και προσπαθούμε να το πετύχουμε.», κι αν κρίνουμε από το ύφος που μας ειπώθηκε δεν μας άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης πως θα τα καταφέρουν.

Ακόμη, μας μίλησαν με θαυμασμό για τις προπονήτριές τους, λέγοντάς μας μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε πολύ καλή σχέση, τις βλέπουμε σαν τους γονείς μας, μας έχουν μεγαλώσει, τους εκμυστηρευόμαστε τα πάντα, είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια.». Στο ερώτημά μας «πώς συνδυάζουν πρωταθλητισμό και σχολείο» ακούσαμε μεταξύ άλλων πως: «Ο αθλητισμός «κόβει» πάρα πολλές ώρες γενικότερα, όμως δίνει τόσα θετικά, που στο τέλος δεν έχουν σημασία οι θυσίες. Καταφέρνουμε να τα συνδυάζουμε όλα.», ενώ στην ερώτηση σχετικά με τη στάση των γονιών τους απέναντι στα αθλητικά τους «θέλω» οι απαντήσεις τους συνέκλιναν προς την ίδια άποψη ως εξής: «Μας ενθαρρύνουν πάρα πολύ, γιατί υπάρχουν και περίοδοι που λέμε: «Δεν μπορώ άλλο.», αλλά εκείνοι μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε, καθώς είναι πολύ θετικοί. Το ίδιο υποστηρικτικοί είναι και οι συμμαθητές μας.».

Αμέσως μετά, μιλήσαμε και με τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου: τον Στέφανο, τον Ορέστη, τον Αλέξανδρο, τον Δημήτρη, τον Γιάννη και τον Γιώργο, τους οποίους ρωτήσαμε για την ενασχόλησή τους με την ενόργανη γυμναστική και τις μέχρι τώρα επιτυχίες τους, λαμβάνοντας τις ακόλουθες αφοπλιστικές απαντήσεις:

Στέφανος (11 χρονών): «Μου άρεσε από πολύ μικρός να κάνω ενόργανη και, γενικά, να κάνω διάφορα πράγματα. Έτσι ήρθα σε αυτόν τον χώρο, όπου λάτρεψα αυτό το άθλημα. Είναι ο 7ος χρόνος που ασχολούμαι.».

Ορέστης (10 χρονών, από τη Μεταμόρφωση): «Ασχολούμαι 5 χρόνια με την ενόργανη γυμναστική.».

Αλέξανδρος: «Έχω πάρει ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό και στο δίζυγο.».

Δημήτρης: «Είναι ο 5ος χρόνος που ασχολούμαι με την ενόργανη και έχω κερδίσει μέχρι τώρα ένα χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και δύο ασημένια στις ασκήσεις εδάφους.».

Γιάννης: «Στα τρία χρόνια που ασχολούμαι με την ενόργανη έχουμε γίνει όλοι φίλοι εδώ πέρα.».

Γιώργος (8,5 χρονών): «Είναι ο 3ος χρόνος που κάνω ενόργανη. Μέχρι στιγμής θεωρώ πως είμαι καλύτερος στον πλάγιο ίππο, ενώ ασχολούμαι και με τις ασκήσεις εδάφους, το δίζυγο και το μονόζυγο, στα οποία προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο μπορώ περισσότερο.».

Αποχαιρετήσαμε τους συνομιλητές μας, με την αίσθηση ότι εδώ γίνεται πολύ καλή δουλειά, όχι αρκετά γνωστή στους συμπολίτες μας, η οποία έχει άμεση ανάγκη υποστήριξης σε χώρους και υποδομές για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν το εξαιρετικό τους έργο.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ